Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev v. 39


Hej allihopa!

Först vill jag börja med att tacka för alla trevliga och givande utvecklingssamtal jag haft med er i veckan, tack! 4a är en så trevlig och rolig klass och jag hoppas att barnen trivs lika bra som jag gör.

Medan jag haft utvecklingssamtal har Merja haft lektioner med klassen. De har bland annat haft bild och arbetat med färglära och vattenfärger. Det blev jättefina bilder som vi kommer att sätta upp på väggen. 

På alla samtal har vi pratat om rutiner kring läxmappen. Det är viktigt att få in rutinen att titta i läxmappen tillsammans varje dag och uppmuntra barnen att göra lite läxa varje dag. Det är en viktig rutin att träna in som kommer att underlätta allt framtida skolarbete. Alla läxor ska ligga i läxmappen och ska tillbaka till skolan varje dag. Vi behöver alla böcker och iPad på lektionerna. Hjälps vi åt att sätta rutinerna nu kommer det få stora vinster framöver.

I veckan har våra representanter varit på matråd. Efteråt berättade de för klassen vad som tagits upp på mötet. Vi fick ställa frågor och sen komma med förslag på punkter vi ville att de skulle ta med sig till nästa matråd. Jättekul att se att representanterna tar sitt uppdrag på allvar och att klassen använder sitt elevinflytande för att göra förbättringar. 

Information

Nästa vecka har alla fyror orienteringsdag hela onsdagen. Det gäller alltså att ha bra kläder på sig eftersom vi kommer vara utomhus hela dagen. Ni behöver packa matsäck, vi äter lunch i skogen. Vi har ingen idrott måndag och torsdag nästa vecka. Vi kommer ha lektion i klassrummet istället. 

Matsäcken på onsdag ska såklart inte innehålla godis eller läsk. 

Mer information om orienteringsdagen från idrottslärarna hittar ni här på vår blogg i eget inlägg.

De som haft problem med sina iPads eller laddare har fått lämna in dem till mig och jag får hjälp av vaktmästaren Jocke att fixa det som krånglar.

Kom ihåg

Läsläxa onsdag-onsdag. Läs kapitel 6 i Zombiefeber. 

Matteläxa torsdag-torsdag. Gör klart klockhäftet, alla uppgifter. Syftet med häftet är att vi ska se vad barnen kan och vad de behöver träna på, så sitt gärna med, men hjälp inte. Strunta i de uppgifter som de inte klarar.

Engelskaläxa fredag-fredag. Gör klart på Bingel (champ4, chapter 1 och 2) och elevspel (uppdraget classroom words, level 1, och 3). De ska ta hjälp av engelskaboken s 70-71 för att lösa uppgifterna på bingel. De kan också använda ordlistan längst bak i boken för att lösa uppdraget på elevspel.

Orienteringsdag onsdag. De behöver bra kläder, matsäck till lunch och armbandsklocka. Ingen idrott måndag och torsdag.

Läs skoldagboken tillsammans i helgen och prata om veckan. Den lämnas in varje måndag så jag får titta och signera.

Hoppas helgen bjuder på härligt höstväder!

Hälsningar Anna

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 27 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 27 september 2019