Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev v. 38

Veckobrev v.38

Hej allihopa!

Veckan har varit bra. Vi har jobbat vidare i de olika ämnena och dessutom fått njuta av rastaktiviteterna som skolans trivselledare erbjuder på skolgården. 

I SO har vi pratat om mobbning och rätten att vara sig själv. Vi har börjat göra olika värdegrundsövningar där vi tränar bland annat samarbete och kommunikation. Den här veckans övning var att träna på att säga nej då något inte kändes okej. 

I svenska har vi fortsatt läsa Zombiefeber och tränat på att anteckna så vi minns det vi läst och kan återberätta. Alla har fått ett bokmärke med olika läsarstrategier som vi kommer att använda oss av då vi arbetar med boken. 

På måndag och onsdag nästa vecka har vi utvecklingssamtal. Det ska bli roligt att träffa er och prata tillsammans med barnen. Vi kommer att hålla till i musikstudion i matsalen. Det finns en skylt på dörren där det står ”studio”. Jag öppnar dörren när det är er tur. Knackar ni eller drar i dörren stör ni de som har samtal innan. Kommer ni tidigt kan ni vänta i den grå soffan i korridoren vid halldörren tills det är dags. Då syns ni inte heller från klassrummet och riskerar inte att störa lektionen.

Dessa dagar då det är utvecklingssamtal kommer Merja att ha lektionerna i klassrummet medan jag har samtal. Måndag och onsdag slutar klassen kl 13.00. Sen har de rast till 13.20 och sen öppnar fritids. Det är alltså lite annorlunda dessa dagar. Vi får hjälpas åt att förbereda barnen så det går så smidigt som möjligt.

Information

Det är många som kommer sent till lektionerna under dagen. För att de ska kunna träna på att passa tider och ha en chans att planera sin tid behöver alla barn en armbandsklocka. Skolan har inte klockor överallt och barnen har inte tillgång till sina mobiler så de behöver en egen klocka. Leta reda på en armbandsklocka hemma och se till att ert barn har den på sig varje dag om ni inte redan gjort det. 

Läxorna ser ut så här denna vecka:

Matteläxa torsdag-torsdag, stencil.

Läsläxa i svenska onsdag-onsdag, kapitel 4 i Zombiefeber. 

Engelskaläxa fredag-fredag, stencil som har rubriken ”Läxa conversations”.

Skoldagboken tas med hem varje fredag och lämnas in varje måndag.

Alla läxor ska förvaras i mapp i skolväskan, både böcker och papper. De får inte ligga löst. 

Kom ihåg

Många har varit sjuka sen skolstart. Var noga med att göra frånvaroanmälan i dexter varje dag innan första lektionen kl. 08.00. Det samma gäller vid läkarbesök och dylikt då ert barn bara är borta en del av dagen. De som varit borta denna vecka har fått en lapp med uppgifter att ta igen hemma på sin bänk samt genomgång.

Måndag och onsdag nästa vecka slutar klassen 13.00.

 

Hoppas ni alla får en solig och trevlig helg!

Hälsningar Anna 

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 20 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 20 september 2019