Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev v37

Ingress

Hej allihopa!

Det har varit en händelserik vecka. Det började med brandövning i måndags morse. Vi hade övat på utrymning förra veckan så alla visste vad de skulle göra och var vår återsamlingsplats var. Det gick jättebra. 

Klassens trivselledare har varit på utbildning och kommer att börja leda rastaktiviteter nästa vecka.

På SO-lektionerna har vi arbetat med skolan. Varför går vi i skolan, hur fungerar skolan och vad har vi lärt oss? Många intressanta reflektioner kring kunskap och när vi använder oss av det vi lärt oss i skolan. 

På NO-lektionerna har vi pratat om hur vi vet det vi vet idag; hur kunskap utvecklas över tid och hur olika uppfinningar hjälper oss att få reda på mer.

I svenskan har vi pratat om studieteknik och strategier för lärande. VI har pratat om hur stödord och tankekartor kan hjälpa oss sammanfatta och återberätta. Vi har också varit i biblioteket och lånat vår nya klassbok Zombiefeber.  Vi har analyserat omslagsbilden och läst första kapitlet. Ganska spännande verkar den…

På engelskan övar vi på conversations, att ha samtal på engelska helt enkelt. 

Information

De elever som lämnat in påskrivna iPadkontrakt har fått sin iPad och laddare igår, torsdag. De har fått i uppgift att ladda och uppdatera sin iPad. Jag har märkt alla iPads och laddare med namn. 

Eftersom iPads behövs på flera lektioner från och med nu är det viktigt att alla lämnar in kontrakten direkt. Upptäcker ni något fel med iPad eller laddare säger barnen till mig så ska jag försöka lösa problemet. 

Alla läxor, det vill säga böcker och papper, ska förvaras i mappen i ryggsäcken. Det är för att skydda mot smuts och fukt. 

I helgen är ”avlusningsdagarna”. 13-15 september vill vi att alla kammar igenom sina barns hår och behandlar mot löss vid behov. Gör alla det kan vi slippa löss det här läsåret. Mer information hittar ni här: http://www.avlusningsdagarna.se/länk till annan webbplats 

De som varit sjuka eller lediga kommer att få uppgifter att göra hemma för att komma ikapp. Det är viktigt att ta igen det man missat vid frånvaro, oavsett anledning. 

Ni har fått brev hem angående Bingel. Läs igenom och behåll pappret hemma. Vi kommer att börja använda Bingel för uppgifter i matte och engelska bland annat. Hur det används, inloggning med mera kommer vi att visa i skolan.

Kom ihåg

Läsläxa Zombiefeber; kapitel 2. De ska skriva stödord och rita bilder i sitt svenskahäfte för att sammanfatta det de läst. Läxan ska lämnas in på onsdag.

Matteläxa, läxa 1, ska lämnas in på tisdag.

Skoldagboken ska lämnas in varje måndag.

Skicka med frukt, det behövs verkligen för att barnen ska orka. 

Meddela mig via mail om ni byter utvecklingssamtalstider.

 

Tack för en härlig vecka, vi ses igen på måndag!

Hälsningar Anna 

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 13 september 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 8 oktober 2019