Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev v.12

Hej allihopa!

Den här veckan kommer veckobrevet en dag tidigare. Det är för att många av er är hemma och behöver få information. Under torsdagen har vi haft studiedag och planerat för hur vi kan bedriva distansundervisning OM skolorna skulle stängas. Nu är skolan öppen och vi ska se till att de som är hemma kan arbeta hemifrån, precis som många av er vuxna gör nu.

Eftersom många är hemma och missar undervisning behöver de få hem material så de kan arbeta ikapp och göra de uppgifter vi gör i skolan, fast hemma. Kontrollera listan här nere och se vad ni redan har hemma. De böcker ni inte har kommer ni att få hämta under bestämda utlämningstider. Vi har bestämda tider för att inte störa skolans verksamhet och för att minska smittspridning. Jag hoppas att alla respekterar detta.

Imorgon fredag 20/3 kommer det att vara utlämning av böcker och material kl 14.00-15.30. Då kommer en frisk person och hämtar material av mig i skolan. Knacka på klassrumsfönstret så lämnar jag ut bokhögen genom fönstret. Självklart har ni möjlighet att ställa frågor då också.

Detta behöver eleverna ha hemma:

Ipad och laddare

Skoldagboken

Historieboken ”Koll på historia” (orange bok)

Historiehäftet (skrivhäfte a4 med en tidslinje på framsidan)

Matteboken

Matteläxboken

Mattehäften (a5 format, räknehäften)

Språklära A

Skrivhäftet språklära A (a5 format, står språklära A på framsidan)

Engelskaboken Champ 4

Gloshäftet

Jag kommer att förbereda dessa högar i skolan. Ni behöver ta med en väska eller kraftig påse för att bära dem i. 

Dessa böcker ska alla elever ta hem varje dag ifall de blir sjuka och behöver vara hemma dagen efter. Är man frisk kommer man alltså få ta ned böckerna fram och tillbaka varje dag tills vidare. För att böckerna inte ska bli skadade eller komma bort behöver alla elever en rejäl väska att bära dem i. Böckerna ska användas i flera år framöver i skolan så vi behöver vara försiktiga med dem.

Ni kommer att få en checklista för vad eleverna ska göra hemma, via mail, både till er föräldrar och till elevernas skolmail. Det kan finnas bifogade bilder och filer som ni behöver titta igenom för att kunna genomföra uppgifterna. Det är viktigt att allt blir gjort och att ni hör av er till mig via mail om ni har frågor, så ert barn inte kommer tillbaka till skolan och har massa att ta igen. Det blir tungt. Självklart kan eleverna maila mig själva också. 

Undervisningen fortsätter som vanligt i skolan tills vidare. Har man symptom ska man stanna hemma och är man frisk gäller skolplikt.

Det är en ny situation och vi kommer alla att få improvisera och hjälpas åt så gott vi kan. Tänk på att alla inte är som tryggast hemma och en långvarig vistelse hemma kan bli jobbig. Hör av er till varandra och fråga hur alla mår.

Läxinlämning för er som är hemma

Svenskaläxan, det eleverna skriver i ”huset”, ser jag i deras delade dokument. Jag skriver kommentarer och respons så de kan rätta och bearbeta texten innan de skriver nästa kapitel. Inget ska lämnas in fysiskt alltså.

Engelskaläxan görs som vanligt och sen får man skriva de glosprov man missat när man kommer tillbaka..

Matteläxan får ni lämna in när ni kommer förbi och hämtar böcker imorgon. 

Trevlig helg, ta hand om varandra. Hoppas vi ses snart!

Hälsningar Anna

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
torsdag 19 mars 2020
Senast uppdaterad:
torsdag 19 mars 2020