Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 42

Hej föräldrar i 3A!

Som ni ser på bilden här ovan så har vi gått vidare med kända konstverk och konstnärer. Klassen var så intresserade efter att vi arbetat med Picasso så vi var helt enkelt tvungna att fortsätta då de var nyfikna på Leonardo Da Vincis Mona Lisa. Alla har fått tolka och göra en egen version av detta kända verk.

Vi har haft ett grupparbete i teknik där de fick planera ett eget bygge av ett gemensamt pennställ. Genom bra funderingar och samarbete fick alla grupper ett tjusigt resultat som nu står på bänkarna. Vi avslutade med att göra en utvärdering av deras egen insats och inställning.

Idag har vi varit på det kommunala biblioteket för att träffa författaren Carolina Miilus-Larsen som har skrivit tre spännande barnböcker. Vi är inne på den andra som högläsningsbok. Riktigt roligt att få träffa henne och klassen ställde bra frågor och lyssnade så noga på vad hon hade att säga.

I matten ska vi nu börja med ett nytt kapitel som handlar om statistik, sannolikhet, tabeller, diagram och lite mer multiplikation. Vi kommer att arbeta både med analog och digital klocka så fortsätt att öva på detta hemma.

Hela skolan har den här veckan gjort en trivselenkät som Trygghetsteamet har utformat.

Vi ser fram emot att efter lovet kommer lärarstudenten Matilda tillbaka till oss och ska vara här fram till början av december.

  • Alltid läsläxa från onsdag till tisdag kommande vecka.
  • Läxa att öva veckodagarna på engelska till måndag.
  • Vecka 44 är det läslov. Klassen kommer då få hem ett läsbingo igen för att läsa riktigt mycket under lovet.

Trevlig helg!
Catharina

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 18 oktober 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 22 oktober 2019