Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 40

Hej föräldrar i 3A!

Tack för utvecklingssamtalen förra veckan. Vi kommer använda elevernas egna sammanfattningar av vad vi kom fram till på mötet i skolan. Då kan vi ringa in vad de själva tycker är viktigt att träna på eller göra mer av.

Vilken härlig orienteringsdag det var igår! Innan vi gick ut pratade vi om vilka mål de hade med dagen. De flesta tyckte det viktigaste var att ha kul och samarbeta med sin kompis de orienterade med. När vi utvärderade så tyckte de att de hade lyckats bra med detta.

Som ni ser har vi gjort våra egna tolkningar av Picassos målningar. Vi har pratat om vem han var och vad han gjorde. Har ni fått veta lite fakta om honom där hemma? En av elevernas farmor skickade ett foto till oss från Halmstad där en av hans skulpturer står.

Vi har arbetat med att repetera klockan. Många tycker det fortfarande är lite svårt med 20 i, 20 över, fem i halv och fem över halv. Passa på att öva när det går och har de en armbandsklocka så använd den gärna.

3A och 3B samlade ihop 15 poäng i vår gemensamma tävling för att vi ska få fint på toaletterna och i hallen. Vinsten var att vi idag haft en gemensam lektion där klasserna fick välja mellan att spela spel, göra kollage, rita, läsa, bygga eller öva engelska och matte på olika sätt.

Vi har ju läsläxa från onsdagar till tisdagar. Både läxhäftet och läseboken ska med till tisdagen då vi arbetar med texten. Vissa veckor kommer jag skicka med en till läxa som till exempel matte eller engelska. Nu på måndag kommer de få en läxa i engelska om djur som de har till måndag 14 oktober.

På matematiken arbetar vi med uppställning. Det som är nytt är att vi gör uppställningar med minnessiffra och växling. Klassen tyckte att detta var roligt och ibland lite klurigt. Vi fortsätter också att öva på gångertabellerna.

Nu på tisdag är det premiär av Magganloppet. Alla klasser samlar varv ihop genom att under 30 minuter springa Bergsätrarundan så många varv de hinner. Två vandringspokaler kommer delas ut. En för lågstadiet och en för mellanstadiet. Kläder och skor som är bra att springa i behövs under denna dag. Vi samlas i klassrummet klockan 8 och den vanliga idrottslektionen utgår då loppet pågår under förmiddagen.

Vår jättespännande högläsnings bok heter "Diamanttjuvar på Titanic" av författaren Carolina Miilus Larsen. Vi kommer åka till biblioteket i Åkersberga på förmiddagen den 18 oktober på författarbesök där vi får chansen att träffa henne och höra hur hon gör för att skriva så spännande böcker.

  • Läsläxa onsdag till tisdag, ta med läseboken till skolan på tisdagen.
  • Läxa engelska till måndag 14 oktober.
  • Magganloppet tisdag 8 oktober.
  • Författarbesök av Carolina Miilus Larsen 18 oktober på biblioteket i Åkersberga.
  • Läslov vecka 44.

Trevlig helg!
Catharina

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 4 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 4 oktober 2019