Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 38

Hej föräldrar i 3A!

Den här veckan började med att vi gick till idrottshallen där vi fick se en teaterpjäs som vi tyckte var rolig och bra. Det var en pjäs som handlade om trafik och miljö.

Vi har haft några populära mattelektioner med "ledtrådsmatte". I grupper har de fått ledtrådar för att tillsammans lösa olika problem. De övar på att argumentera, fundera och lösa problem ihop. Vi har också arbetat med multiplikation och division.

På engelskan har vi arbetat med boken "The Den" samt med veckodagarna. Klassen har fått en läxa där de ska kunna talen 11-20 på engelska. De har klippt ut kort med talen som de har med sig hem i ett kuvert. På så vis kan de öva själva hemma. Några ville även öva på att skriva talen på engelska men det är frivilligt för de som vill ha en utmaning.

På svenskan har vi arbetat med textkopplingar samt hur man blir en riktigt bra läsare. Ni kommer säkert få höra där hemma om Spågumman Julia, Frågeapan, Fröken Detektiv och Cowboy Jim. Dessa är symboler och metoder för hur man kan komma djupare in i texter och förstå mer av det man läser.

Vi har arbetat klart med Allemansrätten och avslutade det genom att 3A tillsammans med 3B gick i blandade grupper på tipspromenad. Många fick alla rätt så det var ett lyckat avslut på temat.

Klass 3A och 3B har det gemensamma målet att vinna en tävling ihop. Vi behövde få ordning på toaletterna då eleverna själva klagade på att det inte var fint och trevligt där. Samma sak i hallen där det ju är trångt och blir värre med kläder och skor som inte ligger på sina platser. Nu tar alla ansvar och det är det så fint och tack vare det har klasserna tillsammans samlat flera poäng. Målet är 15 poäng och då är belöningen att spela spel eller pyssla ihop.

Kom ihåg att första lektionen på tisdagar är idrott och då ska alla vara klara och ombytta för att starta lektionen klockan 8. På onsdagar har klassen musik som börjar klockan 8 i musiksalen och då måste alla vara på plats och klara innan dess.

Nästa vecka ses vi på utvecklingssamtal och tiderna har ni fått på mejlen samt på papper. Kom i håg att ni måste hämta ert barn innan samtalet och några samtal ligger samtidigt som en rast, musik, slöjd eller fritidstid. Alla samtal mellan klockan 8 och 13 är ute på Tärnan och de från klockan 13 är i klassrummet. Kvarglömda kläder på skolan kommer ligga i korridoren utanför biblioteket under samtalsdagarna. Välkomna på utvecklingssamtal!

  • Utvecklingssamtal 23 och 25 september.
  • Läsläxa från onsdag till tisdag. Kom ihåg att slå in läseboken i bokpapper.
  • Läxa kunna talen 11-20 på engelska till torsdag 26/9.

Trevlig helg!
Catharina

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 20 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 20 september 2019