Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 36

Hej föräldrar i 3A!

Tack alla som kom på föräldramötet! Det kommer en sammanfattning framöver av vad vi pratade om. Era barn blev mycket glada för era hälsningar som låg i bänkarna. Ni som hade förhinder att komma fick hem ert barns hälsning tidigare i veckan.

Klassen fick ju ett läsbingo på avslutningen och som utlovat hade jag priser som lottades ut. Det var en bok, en läsdagbok och anteckningsblock som fem glada vinnare fick. Det var så roligt att så många var med och dessutom ibland hade lagt till fler rutor för att få mer utmaning.

Nu har vi börjat med att arbeta med hösten och vad som händer med djur och natur. Vi har därför passat på att arbeta med allemansrätten och frågar ni ert barn så kommer ni säkert få en bra uppfräschning vad som gäller i vår natur. Tycker också att ni ska be att få höra spännande fakta om igelkotten för det kan klassen nu.

På matten har vi arbetat med både multiplikation och division. De har fått ett läxpapper med tvåan, fyran och tians tabeller till torsdag nästa vecka. Vi har räknat första raden som de sedan har som facit. Ställ gärna muntliga frågor också så att tabellerna verkligen sitter bra.

Förra fredagen hade vi en dag där skolans trivselledare lekte lekar med oss. Nu när klassen är treor kommer tre elever i vår klass också att få utbilda sig till trivselledare och hålla i lekaktiviteter på första rasten.

Vi har arbetat i grupper där de fått ta fram vad de tycker är en rolig rast. Sedan har de även fått gå ut på en annan rast och utmana sig själva att välja en aktivitet som de inte brukar göra på rasten och sedan utvärdera hur det var.

Nästa vecka kommer de få hem sin första läsläxa med nya läseboken. Den kommer behövas att kläs in med bokpapper.

Idag var det körstart. De får testa två gånger innan de måste bestämma sig om man är med eller inte. Roligt att det är så många i klassen som vill vara med och sjunga.

  • matteläxa till 12 september
  • utvecklingssamtal 23 och 25 september

Trevlig helg!
Catharina

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 6 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 6 september 2019