Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev klass 2c inför vecka 43

I nästa veckas läsläxa finner man många fotbollsord. VI gick igenom dem och de som spelar fotboll fick träna på att förklara så att vi andra förstod vad de betydde. När vi läst texten pratade vi bl.a. om vilka ord/uttryck som författaren har använt när han beskriver att Bea är ledsen. VI pratade också om varför Sigge blev besviken på Asta. I arbetsboken har vi jobbat med att svara på frågor (på "ytan frågor" som man hittar direkt i texten) Alla fick skriva sin egen adress inklusive sitt postnummer och till sist gällde det att följa en instruktion som bestod av både text och bild på hur man kan vika ett kuvert.

Vi har börjat med multiplikation. Multiplikation är upprepad addition så fokus nu är att förstå sambandet mellan addition och multiplikation.

Addition 10+10+10+10=40 Multiplikation 4 x 10 = 40

Addition 4+4+4+4+4+4+4+4+4+4=40 Multiplikation 10x4=40

Produkten blir 40 i vilken ordning du än sätter faktorerna men det är stor skillnad om du har 10 kr eller 4 kr i veckan. Har du 10 kr tar det 4 veckor att spara ihop 40 kr men har du 4 kr vecken tar det hela 10 veckor. I veckans matematikläxa ska man bl.a. skriva additionen och sen skriva vilken multiplikation som passar. Den tränar också 5:ans tabell.

På engelskan har vi spelat ett spel där man fick träna på att säga olika skol- och aktivitetsord, t ex eat, sing, swim, skate, climb, teacher, pupil, pencil, rubber och många fler)

Vi har pratat om vad en livscykel är och sett en film om växternas livscykel.

I torsdags firade alla i årskurs 2 att vi tillsammans lyckats se till att våra toaletter är rena och snygga. Vi firade med popcorn och film.

På tisdag 22 okt byter vi ut idrotten mot lite vandring i skogen. Istället för idrottskläder tänk kläder efter väder, och bekväma skor eller stövlar. Fritids har lovat att ordna med ett litet mellanmål så vi hoppas på en mysig stund i skogen. Vi är tillbaka på skolan ca 14.00. Om det ställer till problem för er hör av er snarast till mig.

På tisdag 22/10 är det dags för denna termins samråd. Samrådsmötet börjar 18.00 i matsalen. Temat är trygghetsteamet och vårt arbete kring svordomar.

Snart är det läslov för era barn. Vare sig ni åker bort eller är hemma önskar jag att ni tar er tid med att krypa upp i soffan och läsa en bra bok tillsammans. All forskning visar att högläsning är grunden till läsförståelse (och för att få ett bra ordförråd). Dessutom behöver era barn också läsa själva (även på lovet eftersom läskonsten är en färskvara som behöver underhållas).

Önskar er alla en trevlig helg.

Hälsningar

Charlotta

Charlotta.lenke@osteraker.se

Nästa veckas aktiviteter och läxor:

Tisdag 22 okt: Läsläxa och protokoll (kap 7) ska lämnas in

Samrådsmöte kl 18.00

Torsdag 24 okt: Mattepapper lämnas in som tränar multiplikation.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 18 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 18 oktober 2019