Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev klass 2c inför vecka 42

Vilken energi alla hade när vi genomförde ”Magganloppet”. Vi hade 30 minuter på oss att springa och i vår klass sprang alla två varv och Victor fick en stor applåd av oss för han lyckades springa hela fyra varv.

När vi läste kapitel 6 i Diamantjakten pratade vi om adress och avsändaradress. Vad är en avsändare? Hur skriver man en adress? Varför har man postnummer. Ytterligare nya ord/begrepp som vi gick igenom var bl a stormade ut, deppig, peta i maten och kyrka. Varför blev Bea besviken när det inte stod någon avsändare på brevet från Maj-Björn? osv. I arbetsboken tränade vi på att skriva månaderna. I svenska språket skriver man årets månader med liten bokstav i början trots att de är namn men i det engelska språket stavas de med stor bokstav.

I matematiken har vi nu gått igenom det första kapitlet i matteboken som tar upp följande lärandemål:

  • Förstå och kunna använda talen 0–100
  • Kunna lösa uppgifter i addition och subtraktion genom att först addera till helt tiotal
  • Ha fått arbeta med att lösa textuppgifter
  • Kunna addera ental till tvåsiffriga tal
  • Ha fått arbeta med talsymboler som användes förr
  • Ha fått arbeta med problemlösning

Veckans matematikläxa innehåller uppgifter i addition/subtraktion samt lästal där det gäller att skriva och använda det räknesätt som är lämpligast.

På engelska har vi övat på fraserna What is this? This is a …… samt olika ”skolord ”som pencil, rubber, ruler, teacher, schoolbag etc.

I torsdags hade vi författarbesök av Helen Bross. Hon berättade om hur det var när hon gick i skolan. Hon hade svårt att lära sig att läsa och skriva
(i dagens skola hade hon fått diagnosen dyslexi men på den tiden pratade man om ordblindhet). Idag har hon skrivit massor av böcker. Hon läste en bok för oss som inte är publicerad än. Era barn satt stilla och lyssnade en hel timme medan hon berättade. Alla var jätteduktiga.

Önskar er alla en trevlig helg.

Hälsningar

Charlotta

Charlotta.lenke@osteraker.se

Nästa veckas aktiviteter och läxor:

Tisdag 15 okt: Läsläxa och protokoll (kap 6) ska lämnas in

Torsdag 17 okt: Mattepapper lämnas in.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 11 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 11 oktober 2019