Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev klass 2c inför vecka 41

 

Vi har tränat på att svara på frågor där svaret finns i texten. Vi kallar det ”På ytan-frågor”. Vi har pratat om att vanliga meningar lätt kan göras om till frågor genom att ordföljden ändras. (T ex Bea ljög för sin mamma. – Ljög Bea för sin mamma?) Ett annat sätt att bilda frågor är att använda frågeord: När? Var? Hur? Varför? Vad? Vem? Vilka?

När vi läste kapitel 5 i Diamantjakten kom vi in på skillnader/likheter mellan dagbok, twitter och blogg. Kan man t ex skriva vad man vill överallt?

I matematiken har vi tränat på att uppfatta och konstruera talföljder och mönster. Det gäller att förstå vilken regel som gäller t ex 2, 4, 8, 16, 32 (dubbelt). Vi har också övat på att addera och subtrahera ental från tvåsiffriga tal utan tiotalsövergång och med tiotalsövergång. Är man inte helt säker på tallinjen 0-100 blir dessa uppgifter inte lätta så ramsräkna gärna hemma både fram och tillbaka. Bra är också att fråga vad kommer före 80? Vad kommer efter 69? osv.

Veckans matematikläxa innehåller en sida med matematikuppgifter samt ett tärningsspel för två personer. Har ni inga tärningar hemma så går det bra att låna från skolan.

Dagens orientering var väldigt lyckad. Regnet slutade i rätt tid och solen tittade fram. Jag är hoppas och tror att alla barn tyckte att vi hade en kul dag tillsammans.

På onsdag ska hela klassen iväg och simma igen. Skollunchen kommer att serveras sent så det är bra om alla tar med sig en frukt.

På tisdag är det ”Magganloppet”. Vi i tvåan springer på förmiddagen. Se ytterligare information från idrott och hälsa. Glöm inte bort att det är bra att prenumerera på information från idrott och hälsa,

Önskar er alla en trevlig helg.

Hälsningar

Charlotta

Charlotta.lenke@osteraker.se

Nästa veckas aktiviteter och läxor:

Måndag 7 okt: Utvecklingssamtal för berörda.

Tisdag 8 okt: Läsläxa och protokoll (kap 5) ska lämnas in

Magganloppet

Onsdag 9 okt: Simning ta med frukt Se info från Karin

Torsdag 10 okt: Mattepapper lämnas in.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 4 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 4 oktober 2019