Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev klass 2c inför vecka 39

Hej!

Vi har pratat om vokaler och att alla svenska ord innehåller minst en vokal. Däremot finns det ord utan konsonanter, som bara består av en vokal (ö, å och i). VI har också jobbat med synonymer och skrivit meningar.

När vi läste kapitel 3 i Diamantjakten diskuterade vi bl a om att man förstår av texten att Bea egentligen inte är så glad över att lämna ifrån sig nynallen. Vi pratade om hur författaren beskrev detta. Innan vi läste funderade vi också lite över rubriken. Varför heter kapitlet ”Ett överraskande besök”. Barnen kom med olika förslag. Sen läste vi och listade då ut varför författaren valt den rubriken. När ni läser med era barn hemma så är det väldigt bra om ni ställer frågor om texten, (t ex Varför högg det till i Beas mage? Varför tänkte Bea bara låtsaslämna Maj-Björn vid skolans grind? Osv)

På matematiken har vi arbetat med problemlösning. En bra arbetsgång vid problemlösning är att lösa problemet i 5 steg:

  1. Läs uppgiften noga
  2. Förstå frågan
  3. Rita enkelt
  4. Skriv på mattespråk
  5. Kontrollera: Kan svaret stämma?

Vi har adderat och subtraherat med hela tiotal och adderat med ental. Syftet är att förstå strategin ”att räkna talsorter var för sig” t ex 14 + 12 så räknar man 10+10 = 20 och 4 + 2 = 6 och 20 + 6 är 26.

På måndag och onsdag ska klassen iväg och simma. Skollunchen kommer att serveras sent så det är bra om alla tar med sig en frukt.

Jag är ledig nästa vecka och då kommer Boel att vikariera i klassen. Det innebär att ni inte kommer att få något veckobrev nästa fredag utan information mailas ut måndag 30 september om det behövs.

Förra veckan gick det ut ett mail med era tider för utvecklingssamtal. För säkerhetsskull får ni även hem ett papper med era tider. Det ligger i era barns ryggsäckar.

Önskar er alla en trevlig helg.

Hälsningar

Charlotta

Charlotta.lenke@osteraker.se

Nästa veckas aktiviteter och läxor:

Måndag 23 sep: Simning. Ta med frukt. Se info från Karin

Tisdag 24 sep: Läsläxa och protokoll (kap 3) ska lämnas in

Onsdag 25 sep: Simning. Ta med frukt. Se info från Karin

Torsdag 26 sep: Mattepapper som tränar addition med tiotal och ental lämnas in.

Tisdag 1 okt: Läsläxa och protokoll (kap 4) ska lämnas in

Onsdag 2 okt: Utvecklingssamtal för berörda


Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 20 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 20 september 2019