Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev klass 2c inför vecka 37

 

Tack för ett trevligt föräldramöte. Det var så roligt att så många kunde komma.

Under veckan har vi fortsatt vårt arbete med temat ”Trygghet och trivsel”. Vi har sett korta filmer som tagit upp olika dilemman. Vi har även tränat på att stå för vår åsikt och uttrycka varför man svarat på det sätt man gjort.

På matematiken har vi arbetat med subtraktion. Vi har repeterat talen 0-100 samt löst texttal där det gäller att förstå om man ska lösa uppgiften med addition eller subtraktion. Veckans matematikläxa tränar huvudräkning men nu är det ”Lilla minus” (0-10). Eleverna har fått hem en övningslista där de ska träna flera gånger. Först skriver man sina svar i spalt 1. Hjälp era barn att rätta. Vik undan spalt 1 så att man inte kan se det som står skrivet. Träna och skriv svar i spalt 2. Vik undan spalt 2 och träna ytterligare en gång och skriv svaren i spalt 3 osv. På torsdag blir det ett litet förhör i skolan.

I måndags fick alla arbeta i sin ”Tankebok”. Där får man skriva och berätta vad man vill samt rita en bild som passar till den text man skrivit. Vi kommer att arbeta i tankeboken varje måndag. Vi har hunnit med att titta i arbetsboken som tillhör läseboken ”Diamantjakten” och även haft lite ”välskrivning”.

Idag och i torsdags har jag varit på kurs och då har Boel Grafair haft hand om klassen.

Önskar er alla en härlig helg.

Hälsningar

Charlotta

Charlotta.lenke@osteraker.se

Nästa veckas läxor:

Torsdag 12 september: Mattepapper som tränar ”lilla minus” lämnas in.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 6 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 6 september 2019