Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev klass 2c inför vecka 36


Vår första vecka tillsammans har varit både rolig och intensiv. Så här i början gäller det för oss att lära känna varandra och att börja jobba in oss på olika arbetsrutiner. Det blir därför mest gemensamma arbeten (alla gör samma sak) men allteftersom veckorna går kommer barnen att arbeta mer individuellt och i sin egen takt.

Hela skolan har sen skolstart jobbat lite extra med tema ”Trygghet och trivsel”. Det innebär att vi pratat mycket om skolans värdegrund, klassregler, rättigheter och ansvar. i dag fredag har vi haft en sk trivseldag på skolan. Vår klass har genomfört fem aktiviteter. Syftet med dagen var att alla skulle ha riktigt roligt tillsammans.

För att klara av att arbeta inom ett högre talområde är det viktigt att talområdet 0-10 (addition och subtraktion) sitter som ett rinnande vatten. Nästa veckas läxa blir därför att träna ”lilla plus”. Eleverna har fått hem en övningslista där de ska träna flera gånger. I skolan har alla gjort uppgifterna en gång. Läxan blir att fortsätta träna på uppgifterna. Vik undan spalt 1 så att man inte kan se det som står skrivet. Träna och skriv svar i spalt 2. Hjälp era barn att rätta. Vik undan spalt 2 och träna ytterligare en gång och skriv svaren i spalt 3 osv. På onsdag blir det sen ett litet förhör i skolan.

Mitt veckobrev kommer jag att lägga ut på bloggen varje fredag. Jag kommer att skriva lite om vad vi gjort under veckan och berätta om det händer något speciellt framöver såsom utflykter etc. Bloggen är ett nytt verktyg för mig så jag hoppas ni är överseende med mig om det inte fungerar helt tillfredsställande så här i början.

Det är bra om ni redan nu antecknar att klass 2c kommer att ha utvecklingssamtal onsdag 2 oktober och måndag 7 oktober. Jag är ledig vecka 39 (när resten av skolan har samtal). Jag mailar ut era tider under nästa vecka.

Jag passar också på att påminna er om att vårt första föräldramöte är tisdag 3 september 18.00

Hälsningar

Charlotta

Charlotta.lenke@osteraker.se

Nästa veckas läxor:

Onsdag 3 september: Mattepapper som tränar ”lilla plus” lämnas in.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 30 augusti 2019
Senast uppdaterad:
fredag 30 augusti 2019