Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev klass 2c inför vecka 14

Hej!

I måndags testkörde vi Hangouts meet för att se hur det skulle fungera att träffas via webben istället för i klassrummet. Vi har också övat på att öppna mailen och logga in i Google Classroom. Tillsammans har vi gjort de två uppgifter som finns upplagda där. De elever som varit frånvarande har fått kurskoder och arbetat med dessa hemma. Det är inte helt lätt men med tid och övning ska det nog fungera för oss. Kontakta mig om ni inte lyckats komma in.

När det gäller rymden har vi pratat om vårt solsystem, stjärnor och stjärnbilder. Att lära sig en av ramsorna på bilden är bra för at få ordning på planeterna. Pluto är med fast det är en dvärgplanet.

I matematiken har vi tränat på att addera och subtrahera med mellanled. Det gäller att ha koll på tiotal och ental och så här i början skriver vi ut alla led i skriftliga uträkningar. Till exempel:

47+22=40+20+7+2=60+9=69 eller 47+22=47+20+2=67+2=69

45-23=45-20-3=25-3=22,

På vår bildlektion målade vi mandala. Barnen fick samarbeta två och två. De turades om att bestämma vilken färg som skulle målas så att varje par fick identiska mandalabilder..

Tyvärr fick vi ju ställa in vårt besök på Pedagogcentrum. Jag hoppas vi kan åka dit senare i vår.

Trevlig helg!

Charlotta

Charlotta.lenke@osteraker.se

Nästa veckas läxor:

måndag 30 mar: Lämna in läsprotokollet.

torsdag 2 apr: Mattepapper som tränar addition/subtraktion med

mellanled utan tiotalsövergång.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 27 mars 2020
Senast uppdaterad:
fredag 27 mars 2020