Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev klass 2c inför vecka 12

Hej!

Vi har jobbat med liknelser. En del liknelser hade många hört medans andra var helt nya för barnen. När vi diskuterade de olika uttrycken fick många nya ord i sin ”ordbank” (t ex flitig och envis var ord som behövde förklaras).

I arbetet med rymden har vi arbetat med vår jord. Vi har sett film, läst och skrivit. Hur ser jorden ut från rymden? Varför kallas jorden ”den blå planeten”? Vad finns i jordens inre? Hur bildas vulkaner? Varför har vi årstider? Osv

Vi pratade om att människor för länge sedan trodde att jorden var platt och flöt omkring på ett hav och att solen drogs fram och tillbaka på himlen med hjälp av en vagn. Det blev en kul bilduppgift att försöka måla människornas tankar om hur jorden såg ut.

I matematiken har vi repeterat addition med tiotalsövergång – först upp till helt tiotal samt subtraktion med tiotalsövergång – först ner till helt tiotal. Tillsammans har vi sett två filmer på youtube där man på ett tydligt sätt förklarar hur man kan tänka. Jag har bifogat länkarna för filmerna. Gå gärna in och titta på dem tillsammans med era barn. Dels som en repetition för ert barn samt att ni får hjälp med hur ni kan stötta i tankearbetet.

https://www.youtube.com/watch?v=B2iC4ZGj1XElänk till annan webbplats

https://www.youtube.com/watch?v=XxKIG-2JkPY&t=5slänk till annan webbplats

På torsdag 19 mars ska vi åka till Pedagogcentrum och få en lektion i programmering. För att hinna med bussen så behöver vi samlas utanför klassrummet redan kl 0750. Vi äter skollunch som vanligt i skolan men ta gärna med en frukt.

Trevlig helg!

Charlotta

Charlotta.lenke@osteraker.se

Nästa veckas läxor:

Läsning varje dag: Läs högt 15 minuter varje dag ur valfri bok. Glöm inte att fylla i läsprotokollet. Åter till skolan måndag 30 mars.

torsdag 19 mars: Mattepapper som tränar addition/subtraktion

Studiebesök på pedagogcentrum. Vi träffas utanför klassrummet 0750.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 13 mars 2020
Senast uppdaterad:
fredag 13 mars 2020