Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev klass 2c inför vecka 11

Hej!

Under tisdagen och onsdagen satt jag och rättade 6:ornas nationella prov i svenska så då var det vikarie i klassen. Alla jobbade på ändå så klassen fick beröm. Jättekul.

Tillsammans med femmorna har våra sagor skrivits ner. Nu är det 5:ornas jobb att renskriva sagorna och få in bilderna på rätt ställe. Det ska bli så kul när vi får tillbaka våra sagor så att vi kan läsa dem.

I Diamantjakten har vi arbetat med kapitel 17. Det gällde att fundera över vad som hände och i vilken ordning det skedde.

Tillsammans med vikarien har barnen läst, diskuterat, funderat och sett en film om vår måne. Alla har också skrivit en kort liten faktatext om månen.

Alla har fått en ny matematikbok ”Mitt i Prick 2B”. Vi har pratat om vikten att vara rädd om sina böcker. De som vill får gärna slå in sin bok i omslagspapper så håller de bättre. Vi har fortsatt arbetet med programmering och har jobbat med kapitel 51 och 52 i den nya matematikboken.

En av våra viktigaste uppgifter är att stimulera elevernas läsning. God läsförmåga behövs för att klara skolans alla olika ämnen, inte minst matematik. Istället för att läsa i Diamantjakten ska alla läsa högt, minst en kvart om dagen hemma vid minst 5 tillfällen varje vecka under kommande tre veckor. Eleverna väljer själva sina böcker som de vill läsa (från skolbiblioteket, hemifrån eller klassrummet). Viktigt är att den inte är för svår. Läsprotokoll med ytterligare information kommer hem med ryggsäcken idag fredag 6 mars.

Trevlig helg!

Charlotta

Charlotta.lenke@osteraker.se

Nästa veckas läxor:

Läsning varje dag: Läs högt 15 minuter varje dag ur valfri bok. Glöm inte att fylla i läsprotokollet. Åter till skolan måndag 30 mars.

torsdag 12 mars: Mattepapper som tränar analog programmering

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 6 mars 2020
Senast uppdaterad:
fredag 6 mars 2020