Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Veckobrev klass 2c inför vecka 10

Hej!

Vi har tittat på strukturen i en tidningsartikel (rubrik, ingress, bildtext och brödtext). Med hjälp av stödorden som barnen skrev när de intervjuade er därhemma skrev de en egen artikel. Vi pratade om vikten av att ha en rubrik som gör att man vill läsa artikeln. Några exempel på rubriker som skrevs är:

Världens bästa undersköterska, Den starka pappan, Alltid kul på jobbet

I onsdags gjorde alla en egen ritsaga. Tillsammans med Ann-Kristin, vår bibliotekarie flödade fantasin. Sex bilder skulle ritas.

  1. Vem handlar berättelsen om. Var är hen?
  2. Vem möter hen?
  3. Vad gör de tillsammans?
  4. Ett problem uppstår.
  5. Något händer (eventuellt magiskt) så att allt blir bra igen.
  6. Slutet

På tisdag och torsdag (vecka 10) kommer vi få hjälp av eleverna i klass 5C under 2 lektionspass. Vi i 2:an berättar och eleverna i femman skriver ner det som berättas.

Vårt rymdarbete fortsätter. Vi har läst, diskuterat, funderat och sett en film, ”Solen och andra stjärnor”. Filmen berättade om vår egen sol, olika stjärnbilder, Polstjärnan och varför stjärnor tycks röra sig efter årstiderna.

Vi har fortsatt arbetet med programmering. I torsdags var vi ute på skolgården och arbetade i par eller mindre grupper. Vi hade olika analoga övningar för att prova på att prata som en dator. Man turades om att vara robot respektive programmerare.

Det blir bara en läxa till vecka 10, läsläxan. För att alla ska hinna träna ordentligt så blir den läxan till onsdag (4 mars). När ni lyssnar på era barn hemma vill jag be er vara uppmärksamma på att de läser rätt på ordens alla ändelser (står det fingrarna räcker det inte att läsa finger). Var också noga med att de läser de, det, dem eller dom.

Även om många av er arbetar under era barns sportlov hoppas jag ni hinner ha det lite lugnt och skönt tillsammans. Kanske lite extra högläsning ur någon spännande bok som era barn inte kan läsa själva.

Trevlig helg!

Charlotta

Charlotta.lenke@osteraker.se

Nästa veckas läxor:

onsdag 4 mar: Läsläxa, kapitel 18.

.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 21 februari 2020
Senast uppdaterad:
fredag 21 februari 2020