Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Vecka 14

April, april!

Hej!

Nu är vi inne i april månad och det är vår, vilket kan betyda både varmt och kallt väder. Vi tittar och pratar om olika vårtecken och börjar nu arbeta med blommor och djur.

I måndags gick vi promenad till Sabelparken, lek och samvaro i härliga solen men blåsten var kall.

Vi har haft sång, musik och dans till gitarrspel med Mats-Göran.

I matematiken och svenskan har vi arbetat i helklass denna veckan, spelat spel, använt tärning, arbetat med addition, räknat ljud i ord, dragit bort och lagt till ljud, lyssnat till första och sista ljudet i ord. Mycket repetition gör att vi nu känner oss duktiga när vi befäster det vi övat praktiskt i våra arbetsblad.

Veckans ljud har varit hela tre stycken XYZ, svåra men spännande. Vi har sett bokstavslandet "Ökenexperter på jakt efter X.

I språkförståelsen har vi läst om Nils Karlsson-Pyssling, återberättat, tänkt högt, klurat tillsammans om handlingen och hittat på egna händelser och slut.

Vi har arbetat vidare och klart med "mina 5 sinnen" och arbetsuppgiften (se nedan), där alla fått rita vad man tycker om att se, höra, känna, lukta och smaka på. Det blev så många bra diskussioner också. Titta gärna i vårt fönstrer där vi hängt upp allt. Vi har sett ytterligare filmer från UR, "tiggy testar" hur lukt och smak hör ihop.

Nästa vecka är det idrott på onsdag.

På torsdag ska se skolkörens föreställning som är en musikal som heter "spökskolan", det blir spännande.

Trevlig helg från oss i förskoleklassen B och Knipan.

Redaktör:
Jenny Johansson

Publicerad:
fredag 5 april 2019
Senast uppdaterad:
fredag 5 april 2019