Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Information klass 1A

Hej alla elever och föräldrar i klass 1A!

Mitt uppe i allt som händer har vi härliga dagar i skolan, och vilket vårväder veckan bjöd på!!

Varvat med färdighetsträning i matematik och bokstavsinlärning i svenska arbetar vi med NO. Vi avslutade temat balans med att balansera pappersfjärilar på penna. Härliga skratt medan fröken pratade om balans, stödpunkt och jämvikt. Filmer och bilder finns på klassens digitala klassrum “classroom”.

Vi inledde också nästa veckas tema som handlar om växter, vårblommor och jord. Klassen har planterat olika växter i olika jordmån för att se i vilket som växer bäst. Vad är ett frö? Vad behöver ett frö för att växa? Vad är jord? Frågor vi samtalat om under veckan. Filmer och bilder läggs upp på classroom eftersom.

Veckans bokstav har varit Gg. Under veckan har vi sjungit sånger med anknytning till bokstaven. Veckan avslutades med en lite överaskning då ALLA elever hade lämnat in läsläxan.

I Skrivarverkstaden arbetar vi med “Tummesagor”. Mycket uppskattat skrivprojekt och vilka fina sagor det blir.

Varje dag läser jag ur en högläsningsbok och de senaste dagarna har sagan varit aktuell. Titlar som “Göran och draken”, “Den fula ankungen” och “Kejsarens nya kläder”. Alla sagor har en sensmoral och efter sagoläsningen pratar och samtalar vi om vilket budskap sagan har. Även om sagan är flera hundra år gammal slås vi av hur aktuell sensmoralen i sagorna är.

Ny läsläxa i Magiska kulan, fram till onsdag läser eleverna kapitel 19. Idag har gul-grupp varit på biblioteket och lånat egna böcker och haft ett trevligt bokprat tillsammans med Ann-Kristin.

I nuvarande läge är det skola som vanligt på måndag och skolplikt för de elever som är symtomfria. Om annat beslut tas kommer ni att meddelas om detta.

Viktiga datum:

Onsdag 1/4 Inlämning läxa Magiska kulan kapitel 19

Önskar er en trevlig helg

mvh Cecilia och Simon

Vi har fått påhälsning av löss, kika gärna igenom era barns hår i helgen.

Redaktör:
Cecilia Olsson

Publicerad:
fredag 27 mars 2020
Senast uppdaterad:
fredag 27 mars 2020