Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Information klass 1A

Hej alla elever och föräldrar i klass 1A!

Tack för alla härliga samtal under veckan.

Under veckan har vi arbetat med bokstaven Rr. Byggt och samlat nya ord och meningar, ljudat och läst. Vi kunde inte heller motstå att blicka upp mot rymden och prata om raketuppskjutningen i Ryssland. Såklart byggde vi fina rymdraketer, kika gärna in i klassrummet vid tillfälle. Läs gärna mer i elevernas “Pingvin bok” i ryggsäcken. Boken ska med tillbaka till skolan på måndag.

Hösten gör sig påmind och vi arbetar med årstiden i flera ämnen, musik, svenska och bild.

Appen Vektor används flitigt och eleverna är jätteduktiga på att ta hand om Ipaden och göra det man ska. Vi har tre regler och de klarar det galant. Vill man så får man använda spelet hemma också. Eleverna har med lösenord hem, de som vill.

Under veckan har vi också nosat på att “parläsa”, vilket betyder att man läser en bok två och två. Den enda nyckeln till att bli en läsare är att öva och det är viktigt att tid läggs i skolan på det. Vi läser både på bilderna och bokstäverna. Bibliotekarien Ann-Kristin plockar ut lämpliga böcker till klassen som de använder till “parläsa”. Självklart lånar eleverna egna böcker också för tyst läsning på deras nivå och intresse.

Nästa vecka delas en ny läsuppgift ut på onsdag och torsdag. För bästa läsutveckling bör eleven läsa lite varje dag. Om någon läxbok finns kvar hemma hjälp gärna ditt barn att få med den till skolan på måndag.

Kvarglömda kläder finns framme utanför lärarummet om ni saknar några.

Önskar er en skön helg

mvh Cecilia och Simon

Redaktör:
Carina Kjellstrand

Publicerad:
fredag 27 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 27 september 2019