Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Information klass 1A

Hej alla elever och föräldrar i klass 1A!

Veckan inleddes med en härlig och medryckande teater i idrottssalen om trafik. Vi fortsätter att arbeta med temat i klassrummet.

Temperaturen svänger och hösten gör sig påmind, kika gärna över barnens lådor i hallen så det finns lite extra kläder vid behov.

Ingen ny bokstav denna vecka men den gemensamma nämnaren har varit bokstaven Oo, både till form och ljud. Ordbilder, jorden, klot, cirkel, ring, rund och såklart ormar. Pappersormarna vilar nu i klassens “ormgrop”.

Läs gärna tillsammans med barnet mer om veckans innehåll i “Pingvinboken”. Boken ska åter på måndag.

Under veckan delades även den första hemuppgiften ut. Mer information om uppgiften finns inklistrat i skrivboken. Eleven ska öva att ljuda/läsa orden och nonsensorden vid så många tillfällen man kan, ca 5 min per tillfälle. Vill man mer skriver man en eller två meningar med några av orden. Läxboken ska åter på onsdag och torsdag. Ingen ny läxa delas ut nästa vecka.

Nästa vecka på måndag och onsdag är det “lära känna samtal”. Främst handlar det om att jag vill lära känna eleven men också höra om intressen, styrkor och vad man vill lära mer om. Jag vill också veta hur eleven bidrar till klassens trivselregler.

Jag kommer sitta i rektor Marias rum i rektorsgången. Du hämtar ditt barn själv i klassrummet och tar vägen genom biblioteket till Marias rum. Eleverna följer schemat och kommer ha en vikarie som heter Eva Roos under dagen och Simon kommer finnas med klassen som vanligt.

Viktiga datum:

23/9 Lära känna samtal

25/9 Lära känna samtal

Önskar er en skön helg

mvh Cecilia och SimonRedaktör:
Carina Kjellstrand

Publicerad:
fredag 20 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 20 september 2019