Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Måltider

De råd och riktlinjer som finns från Livsmedelsverket ligger till grund för vår planering av måltiderna. Matsedeln planeras utifrån tallriksmodellen som är en bra modell för att skapa balans mellan olika livsmedel.

Vecka 47

Måndag

Pytt i panna, rödbetor
Spenat & tomat paj

Tisdag

Laxpudding med dillsky
Broccoli gratäng med feta & solisar

Onsdag

Chili con carne, ris
Chili sin carne, ris

Torsdag

Fransk bondsoppa med linser
Pannkaka, sylt, frukt

Fredag

Pulled pork, pit
Ugnsrostade rotfrukter, röd bönröra och mangosås

Lunchens näring beräknas och ger 25 till 33 procent av det dagliga energi och näringsinnehållet. En måltid innehåller alltid: potatis/ris/pasta, grönsaker/rotfrukter, kött/fisk/ägg/vegetariskt alternativ, bröd med matfett samt mjölk/vatten.

Maten i mobilen

Du som har en Iphone eller androidtelefon kan ladda ner appen ”Skolmaten” och se matsedeln i mobiltelefonen. Du kan också ta del av matsedeln under "Mer information".

Tillagning

Vi värnar om hälsan och miljön. Vår ambition är att ha en så hög grad av ekologisk och närproducerad mat som möjligt. Det är också viktigt att maten tillagas i ändamålsenliga kök och så nära själva serveringstillfället som möjligt.

Måltidsenheten, som planerar och lagar mat till våra kommunalt drivna skolor, har flera gånger vunnit priser både för maten och för matsalsmiljön.

Specialkost

Vi serverar specialkost till de elever som av medicinska, etiska eller religiösa skäl inte kan äta alla slags livsmedel. Vi behöver ett intyg från dig som vårdnadshavare. Intyget skickas till lärare eller mentor på skolan.

Informera kökspersonalen om ditt barn med specialkost av någon anledning inte ska äta skollunch. Meddela köket senast klockan 07.30 eller lämna ett meddelande på kökets telefonsvarare innan dess. Kontakta samma personal när barnet åter vill ha sin måltid. Under ”Tjänster och blanketter” hittar du intyg och andra uppgifter om specialkost.

Redaktör:
Elisabet Jensen

Sakkunnig:
Eva Nordenhem
Senast uppdaterad:
tisdag 10 november 2015