En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Viggen, veckobrev 16

Hip-hop sagor, femman, klockan...

Hej!

En härligt intensiv vecka har vi haft här på Viggen. Vi har varit på Berga Teater, arbetat med klockan och pysslat...

Svenska

Vi har arbetat med kapitel tre i lyckostjärnan, Polly vill ha kex!

Berättelsen är en fantasihistoria om Vera, som är lat, och inte vill jobba. Hon drömmer om att bli rik och tror att hon får möjligheten när hon möter papegojan Polly, som ger ledtrådar till en nedgrävd skatt, varje tillfälle hon får ett kex.

Eleverna har funderat kring skatter. Vad kan de innehålla? Vad ska man göra om man hittar en skatt? De har ritat sin "skatt" och fått höra om Sveriges största skatt, Loheskatten.

Matematik

Femkompisarna har vi övat på denna vecka. Eleverna har fått känna på ett antal under duk och lista ut vilken femkompis som "hör till".

Vi har även gått igenom klockans heltimmar. Vi har diskuterat klockans timvisare och minutvisare, vad visar de och hur skiljer de sig åt? Eleverna har arbetat på arbetsblad och i matematikboken.

Veckans önskning

I Viggen B har eleverna funderat kring utomjordingar. Vilka är förutsättningarna för liv och hur sannolikt är det att liv ute i rymden finns? Eleverna har fantiserat kring hur en utomjording skulle kunna se ut. Vilka sinnen har vi männiksor och vilka av dem kan vara en förutsättning för ett bra, medvetet liv? Eleverna har pysslat utomjordingar och oidentifierade, flygande objekt.

I Viggen A har eleverna lärt sig om rymden. Hur skapades vårt solsystem? Vilka planeter kretsar kring vår sol? Eleverna har ritat vintergatans alla planeter i mindre arbetsgrupper.

Hip-hop sagor

Under veckan såg vi föreställningen Hip-hop sagor. Jompa, hip-hopparen, rappade om olika ämnen, till exempel trafiksäkerhet, genus och rätten att älska vem man vill. Han engagerade publiken och eleverna klappade med i takt till musiken.

Vill ni veta mer om Jompa och hans Hip-hop sagor, följ länken: https://www.youtube.com/watch?v=C3-qtoHckJo&list=PLsK6kEHYoXLKqN8VEMFFwIxy9j1ipnQpS

Sommarlovslapp

På tisdag är det sista inlämning av den digitala sommarlovslappen.

Öppning och stängning på torget

Vi öppnar och stänger på Torget som vanligt. Under öppnings- och stängningstiden är alla skolans dörrar (på avdelningarna) låsta, och ni använder huvudingången när ni kommer och går.

Kommande händelser

23/4 Allsång på Berga teater

24/4 Sista inlämningsdag- digital sommarlovslapp

30/4 Klämdag, ingen skolverksamhet

11/5 Klämdag, ingen skolverksamhet

15/5 Viggen B åker till brandstationen

16/5 Viggen A åker till brandstationen

24/5 Fadderdag och vårfixardag

1/6 Överinskolning/fadderdag

Vecka 28-31 är Bergsättraskolan stängd. Jourfritids finns för de elever som är i behov av omsorg. Mer information om var jourfritids kommer att vara kommer inom kort.

Ha en fin helg!

/Pernilla, Camilla, Jenny, Maria, Annika och Helena

Redaktör:
Helena Edström

Publicerad:
fredag 20 april 2018
Senast uppdaterad:
fredag 20 april 2018