En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 42

Hej!

Den här veckan har vi bland annat arbetat med:

Svenska Vi har arbetat med LJUD. Vad är ljud? Var kommer ljudet ifrån när vi pratar? Vi har lyssnat efter ljud, både i rummet och några hörde även ljud från sin egen kropp. Hur låter olika musikstycken? Eleverna fick lyssna och beskriva hur musiken lät, vilken känsla musiken förmedlade och vilka instrument vi hörde och andra instrument vi känner till. Vi har gjort ett par lyssnar lekar: Instrument lek (blunda och lyssna var ifrån ljudet kommer) och Hitta din kompis (hitta en kompis med samma djurljud). Nästa moment var att lyssna efter första ljudet i sitt namn och lyssna efter första ljudet i olika ord. Vi lekte "Flätan" med olika ljud. Högläsning i ny spännande kapitelbok: Cirkusmysteriet.

Kompisklubb Eleverna har skapat sin egen "fantasikoja", de klippte, klistrade, skrev och berättade för varandra. Fantasikojorna finns uppsatta i hallen.

Matematik Vi har arbetat med ett-till-ett-principen och eleverna fick besök av Alfons som behövde deras hjälp för att räkna rätt. Eleverna övar på att beskriva,resonera och sätta ord på hur vi ska göra för att räkna rätt. Eleverna har i grupper om 6 stycken fått spela ett tärningsspel. Då fick de efter varje slag svara på vissa frågor som handlade om: ordningsföljd, minsta och största talet, före, efter, en fler och en färre. Vi kommer fortsätta att arbeta med dessa matematiska begrepp.

Veckans önskning Den här veckan har vi arbetat med hästar. Eleverna fick börja med att tänka på vad de kunde om hästar, först Enskilt, sedan Parvis och sist Alla = EPA modellen. Arbetet om hästar finns i klassrummet.

Fritids Det har pysslats massor den här veckan. Fladdermöss, skelett och pärlplattor med Halloweentema. Bygg- och konstruktionleken har fortsatt och utökats med magneter.

Kalendarium -Utvecklingssamtal nästa vecka

-APT 7/11 Fritids stänger kl.16.00

-APT 9/12 Fritids stänger kl.16.00

Vi önskar er en fin helg tillsammans med era härliga barn!

Viggen

 

 

Redaktör:
Anna Agge

Publicerad:
fredag 18 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 18 oktober 2019