En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 41

Hej!

Veckan har gått fort och det är snart helg igen! Vi har som vanligt hunnit med en bra blandning av arbetspass, lek och pyssel. På Viggen har vi den här veckan introducerat ett nytt ämne och det är "Veckans önskning". Lekgrupperna har den här veckan varit i grupper om fyra och fyra. Vi har givit varje lekgrupp en bestämd aktivitet/lek. Eleverna har fått en "läxa" till nästa vecka: att ta med en ren,tom glasburk.

Veckans önskning är ett ämne där vi tillsammans "forskar" och söker fakta och kunksaper om olika områden. I ämnet ingår oftast även en praktisk uppgift i form av skapande uppgift. Vårt första tillfälle som vi hade den här veckan handlade om "Viggen". Vi började med att berätta för eleverna om hur arbetet med "veckans önskning" går till och att de alla ska få önska varsitt ämne/område. Eleverna var nyfikna och deltog med stort intresse när vi tillsamamns lärde oss om vår fina sjöfågel.

Kompisklubb Veckans arbetspass har handlat om att "inte avbryta" och hur man bemöter kompisen när man känner att den inte lyssnar. Eleverna diskuterade och resonerade om olika lösningar. En lösning och formulering på hur man kan säga: "Ta det lugnt, låt oss prata till punkt". Vi pratade om "stopljusen", vad de betyder och hur vi ska tänka och göra för att ha det bra tillsammans. Vi såg avsnittet "Inte avbryta" ur serien "Ugglan och kompisproblemet". Vi har även arbetat med att intervjua varandra, steg 2.

Svenska Vi har arbetat med stavelser och övat oss på att dela upp ord i "ordbitar". Ett Troll skickade små presenter till alla i klassen där innehållet kom i uppdelade ordbitar. Eleverna fick lyssna och tänka ut vad innehållet var. Det klarade de fint! Trollet ville också bjuda oss på olika konstiga maträtter, som "ler-ham-burg-a-re" och "orm-sopp-a".

Matematik För att ytterligare befästa kunskaperna om mönster läste vi berättelsen om Rutan och Randan som gick på mönsterjakt. Vi pratade om vilka mönster vi har runtomkring oss? Vi såg även ett avsnitt ur serien "Spagetti, makaroner, hundra miljoner". Där skulle det bakas bröllopstårta med ett särskilt mönster- samma som på klänningen. Ballongerna skulle också hänga i ett särskilt mönster. Vi har nu arbetat klart med "mönster" för den här gången!

Fritids Ett akvarie hållar på att skapas med silkespapper och ritade/målade fiskar och andra havsdjur! De som vill har fått göra garnbollar och skelettavlor. Ute har det varit olika lekar på skolgården.

Ny stängningsrutin Från nästa vecka kommer avdelningarnas ytterdörrar låsas kl.16.30. Det betyder att endast huvudentren hålls öppen. VIggen fortsätter att vara stängningsavdelning på skolan.

Kalendarium

° Utvecklingssamtal vecka 43, 21/10-24/10

° Halloween firande på skolan 25/10 Kl: 13.30-14:30. Barnen vara utklädda, ej masker för ansiktet.

° 7/11 APT - Fritids stänger kl.16.00

° 9/12 APT - Fritids stänger kl.16.00

 

Trevlig helg!

/Viggen

Redaktör:
Anna Agge

Publicerad:
fredag 11 oktober 2019
Senast uppdaterad:
fredag 11 oktober 2019