En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 38

Hej!

Den här veckan får ni ett tidigt hembrev! För er information kommer Hanna(som barnen redan har träffat) arbeta hos oss på Viggen onsdag-fredag, för att Camilla har semester.

Frukt Vi såg att vi av misstag råkat uttrycka oss fel om vad som gäller angående att ta med sig frukt hemifrån. Vi vill göra en rättelse och ett förtydligande om vad som gäller. Då vi nu har en tidigare lunchtid och äter redan kl.11, så kommer vi inte ha någon gemensam fruktstund för eleverna. Det är frivilligt att skicka med en frukt/smörgås och frukten/smörgåsen äts på en rast eller vid fri lek (ej arbetspass). Vi har pratat med era barn om det. Sagostunden kvarstår, och självklart får man äta sin eventuella medhavda frukt även då.

Svenska Vi har arbetat klart med "rim" och har nu påbörjat arbetet med "meningar och ord". Först ska vi uppmärksamma att ord bildar meningar, räkna ord och bilda egna meningar. Arbetet med "meningar och ord" kommer pågå i tre veckor.

Matematik Den här veckan ägnar vi oss åt att arbeta med att sortera. Vi resonerar om olika sätt att sortera, vilken regel har vi använt ex. färg, form, storlek. Eleverna kommer även att få sin arbetsbok i matematik.

Vänliga hälsningar från oss på Viggen!

 

Redaktör:
Anna Agge

Publicerad:
måndag 16 september 2019
Senast uppdaterad:
måndag 16 september 2019