En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Hembrev vecka 37

Hej!

Vi vill börja med att tacka för ett bra föräldramöte! Protokollet finns nu att läsa på anslagstavlan i hallen. Tack till Valters mamma Sofia som skrev.

Svenska

Denna vecka har vi fortsatt arbetet med Rim. Vi har bland annat träffat "Rim Jim". En ekorre som letar rim och behöver elevernas hjälp att fylla sitt rimträd. Vi har lärt oss nya rim ramsor, urskilja ord i meningar som rimmar samt arbetat i vår arbetsbok.

Matematik

Vi har påbörjat kartläggningen i matematik. Första området är mönster och eleverna har i grupper om sju fått utföra olika uppgifter.

Boken om mig

Eleverna har påbörjat arbetet med sin egen bok, där de allt eftersom får presentera sig själva för varandra. Ta gärna en titt i klassrummet på de första uppgifterna: mitt hus och min familj.

Värdegrundsarbete

Vi har påbörjat arbetat med att bryta ned skolans trivselregler/ordningsregler tillsammans med barnen. - Vi visar hänsyn och respekt mot varandra. - Vi ser till att ha studiero. - Vi är rädda om vårt material och vår närmiljö. Vi resonerar, diskuterar och samtalar tillsammans.

Fritids

Barnen har erbjudits att skapa fjärilar, måla med piprensare och färglägga mandalas. Vi har också dansat Just Dance och lekt organiserade lekar utomhus.

Vi påminner om att eleverna ska ha med sig en frukt varje dag, samt ber er att se över så att alla har extrakläder samt regnkläder på sin hylla/krok i hallen.

 Kalendarium

*Fotografering gruppfoto och enskilda porträttfoton tisdag 24/9 kl.8.30

*Utvecklingssamtal vecka 43

*9/10 APT - fritids stänger 16.00

*9/12 APT - fritids stänger 16.00

Trevlig helg! Önskar vi på Viggen

Redaktör:
Anna Agge

Publicerad:
fredag 13 september 2019
Senast uppdaterad:
fredag 13 september 2019