En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Rektorsbrev i maj

Rektorsbrev i maj

Jag gick i morse en runda bland alla våra fina elever precis innan lektioner börjar. Några satt och spelade, någon läste, två masserade den tredjes rygg. En liten sexåring satt på soffan med sitt gosedjur och berättade att de båda skulle behöva sova lite till. Det rådde en skön morgonstämning.

I måndags svängde det ordentligt på torget. Då var den kommunala musikskolans lärare här och presenterade sin verksamhet. Våra yngsta elever fick pröva på olika instrument. Musikskolans rektor Jannes berättade för mig att eleverna skulle få ett brev hem med information om hur man ska gå till väga om man vill börja spela på något instrument.
När jag blickar över skolgården, ser jag hur fint det har blivit tack vare Vårfixardagen. Tack alla ni som hade möjlighet att vara med och bidra! Det blev en mycket lyckad dag, tycker vi på skolan.
Era barn har säkert berättat om vad som gjordes på Tillsammans-dagen. Vi behöver planera in flera sådana dagar. Härligt att se hur våra stora elever tar hand om de små. Här vill jag rikta mitt stora tack till våra duktiga pedagoger som organiserade dagen.
Igår hade vi Skolrådet. Protokollet läggs ut nästa vecka på vår hemsida. Tack alla ni som deltar i Skolrådet och bidrar till det goda klimatet som råder!
I går hade vi det stora nöjet att ta emot våra blivande förskoleklasselever. Det andra besöket kommer att ske på fredag nästa vecka. Varmt välkomna igen till oss då!

Uppföljning av utbildning

Vi har fått Skolinspektionens enkätresultat. Vi kommer att publicera dem på vår hemsida. Speciellt stolt är jag över att våra pedagoger upplever att de samverkar kring undervisning i mycket hög grad i jämförelse med andra skolor. De upplever också att utbildningen utvecklas i hög grad. I skolenkäten till vårdnadshavare kan jag se att ni upplever att eleverna får stimulans, att utbildning anpassas utifrån elevens behov. Ni upplever er trygga med att vår skola förhindrar att kränkningar sker.
Skolförvaltningen i Österåker inför nu i maj en uppföljningsmodell för förskolor och skolor. Syftet är att ytterligare förbättra kvaliteten. Detta innebär att alla elever kommer att få en digital enkät att svara på. Frågorna handlar om trygghet, delaktighet och lärande ur ett elevperspektiv. Även undervisande pedagoger kommer att svara på en enkät som handlar om detta.

Organisation

Vi hälsar Jenny Möcander välkommen till Viggen. Hon är en legitimerad förskollärare och ersätter Carin som kommer att följa med våra förskoleklasselever till årskurs 1 och till fritidshemmet där.
Cathrine som har årskurs 2 har sagt upp sig, hon väljer att satsa på att bli speciallärare. Kaisa Nordin som arbetar idag i årskurs 3 kommer att ersätta Cathrine. Jag vet att Kaisa har varit och presenterat sig för tvåorna idag.
Vi annonserar nu efter en lärare till årskurs 1.
Vår fritidspedagog Anna Winqvist väljer att pensionera sig efter sommaren.
Rekrytering efter en ersättare pågår. Vi önskar Anna ett innehållsrikt pensionärsliv och önskar samtidigt att hon då och då kommer och vikarierar hos oss!

Skolportalen

Skolportalen har bytt namn till Dexter efter ett gemensamt beslut i kommunen.
Ni som användare märker i princip inte någon skillnad. Det enda är att om man efter stängningen går mot skolportaladressen https://osteraker.hypernet.com så kommer man till en sida som berättar att den är stängd, och att man får gå till http://osteraker.dexter-ist.com/ istället.

Till Skolportalen - Dexterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreläsning 2017-05-23

Hans Persson, lärare, lärarfortbildare och inspiratör kommer att föreläsa om Matematik för föräldrar och all personal den 23/5 kl. 18.00-20.00. Varmt välkomna!

Skolavslutning

Varmt välkomna till vår skolavslutning onsdagen den 14 juni kl. 16.00.

Jag önskar er alla en skön och solig helg! Själv tänker jag och gubben min åka ut och pimpla strömning med våra tre barnbarn.
Helena

Redaktör:
Helena Edström

Publicerad:
fredag 12 maj 2017
Senast uppdaterad:
tisdag 23 maj 2017