En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Rektorsbrevet

Rektorsbrev i augusti 2017

Hej!
Hoppas att ni alla har haft en skön sommar. Pedagogerna är åter i arbete, utvilade och redo att möta era fina barn! Veckan har bland annat innehållit en mycket spännande och givande kompetensutvecklingsdag om matematik. Just nu planeras det för en mysig Tillsammansdag som kommer att äga rum fredagen den 25/8. Hela skolan medverkar.

Ni har säkert följt med i media och hört att det saknas ett stort antal lärare i Sveriges skolor. Precis efter skolavslutningen fick vi beskedet om att Ewa S har drabbats av cancer och kommer att få behandling under hösten. Ewa berättade, när jag pratade med henne senast, att hon ser hoppfullt på framtiden. Hon kommer att vara sjukskriven under hösten.

Vi har funderat och funderat och resonerat tillsammans, hur vi kan skapa en optimal organisation och vi tror på följande:

Organisation

Förskoleklasserna: Maria W, Camilla A, Helena B och Jenny M. Pernilla och Annika kommer att ha huvudansvaret för eftermiddagsdelen.
Åk 1: Carin G, Marie P och Annelie T. Carin arbetade förra året i förskoleklassen och känner eleverna väl. Hon är precis som Marie och Annelie behörig förskollärare och lärare.
Ettornas fritidshem Hackspetten: Niclas F, Tove L, Hanna K och Sara E. Tove arbetar även förmiddagar.
Åk 2: Eva E, Cecilia K och Maria (Mia) F samt vikarie för Ewa S. Tvåornas fritidshem Gojan: Anna A, Cristian J, Maria A och Maja U. Anna, Cristian och Maria arbetar även på förmiddagarna.
Åk 3: Kaisa N och Patrik E.
Treornas fritidshem Falken: Beate U och Benjamin P.
Beate kommer även fortsättningsvis ha planeringsansvaret för rastverksamheten.

Kontaktuppgifterna/mejladresserna till oss på Bergsättraskolan hittar ni på vår hemsida.

Vår ambition är att ytterligare öka pedagogtätheten på vår skola, därför fortsätter rekryteringsprocessen. På fritidshemmet har vi utökat alla 50 procenttjänsterna till 60 procent. Vi tror att detta kommer att gynna våra elevers utveckling och lärande. Förutsättningar för kollegialt samarbete mellan verksamheterna ökar.

Allergier

Eftersom vi har elever med kraftig nötallergi och även innehåll av spår med nötter, så råder det absolut nötförbud på vår skola. Vi har även de som inte tål parfymdoft så vänligen försök att undvika parfym på skolan.

Fotografering

Vi kommer att fotografera våra elever gruppvis i början av september. Vi återkommer med datum.

Föräldramöten

Förskoleklasserna Viggen A och Viggen B: 6/9 kl. 18.00-19.30
Åk 1: 7/9 kl. 18.00-19.30
Åk 2: 12/9 kl. 18.00-19.30
Åk 3: 13/9 kl. 18.00-19.30

Skolråd

Höstterminens första Skolråd: Tisdagen den 19/9 kl. 7.30-09.00.
Representanterna, 2 st. per klass väljs på respektive föräldramöte.

Höstterminen 2017

Måndag den 21 augusti höstterminens första skoldag: kl. 8-13.
Fredag den 15/9: Studiedag Torsdag den 21 december: terminens sista skoldag.
Vecka 44 (30 oktober-3 november): Höstlov

Vårterminen 2018

Onsdag den 10 januari: Vårterminens första skoldag Onsdag den 13 juni: läsårets sista skoldag Vecka 9 (26 februari - 2 mars): Sportlov Vecka 14 (3 april - 6 april): Påsklov Tisdag 1 maj Helgdag Måndag 30 april: Klämdag Fredag 11 maj: Klämdag

Ledighet från skolarbete

Jag vill passa på att påminna er om vår ledighetspolicy. Jag kommer att bevilja ledighet bara av synnerliga skäl. Ni hittar policydokumentet på vår hemsida. Eleverna går 178 dagar i skolan och är lediga 187 dagar på ett år.

Dexter (Skolportalen)

Via länken http://www.osteraker.se/subsajter/grundskolor/bergsattraskolan/elevochforalder/omskolportalen.106.4aa82e70150db5a22e94162.htmllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du information om Dexter som är vår skolportal. Frånvaro anmäls via Dexter senast klockan 7.45.

Vi ser så fram emot att träffa alla våra elever på måndag morgon klockan 8. Denna första skoldag pågår till klockan 13 och sedan tar fritidsverksamheten vid.

Vi hoppas på ett nytt givande läsår och ett gott samarbete med er!

Med varma hälsningar Helena

Redaktör:
Helena Edström

Publicerad:
torsdag 17 augusti 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 13 september 2017