En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Rektorsbrev december

Höstterminen lider mot sitt slut och vi kan börja summera denna termin.

Hej

Det känns så bra att få arbeta på en skola med engagerade pedagoger som gör sitt yttersta för att skapa en gynnsam lärandemiljö för våra elever, både i förskoleklass, fritidshem och i skolan. Vi har även engagerade föräldrar och ett aktivt skolråd och ett aktivt elevråd.

Jag har haft möte med kommunens kostchef och nästa termin kommer vi att starta upp det.

Att bli goda läsare

I oktober bjöd vi Ann-Marie Körling till vår skola. Hon föreläste för våra pedagoger och föräldrar om "Hur blir man en god läsare men framför allt hur föräldrarna kan stötta sina barns läsutveckling". Anne-Marie är utnämnd av Svenska akademin för Sveriges svensklärare och Läsambassadör. Hon höll en mycket inspirerande föreläsning och gav oss många praktiska tips hur vi kan få våra barn att bli goda läsare. Anne-Marie betonade mycket högläsningens betydelse. Hon har skrivit i DN om högläsningens betydelse.

DN - Högläsningens betydelselänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Föreläsning om matematik

Som vi skrev i Skolrådets minnesanteckningar så kommer vi att planera föreläsning om matematik till våren.

Två förskoleklasser nästa år

Skolvalet avslutades i november och vi vet nu att vi kommer att få två förskoleklasser inför nästa läsår.

Organisation inför nästa termin

Sofia som arbetar i förskoleklassen kommer att sluta hos oss. Vi önskar henne lycka till med studier och kommande uppdrag. Vi är nästan klara med rekrytering och räknar med att ha en legitimerad förskollärare på plats i januari.

Patrik som är har varit föräldraledig kom tillbaka idag. Han kommer att vara mentor tillsammans med Cathrine i åk 2. Patrik är legitimerad lärare och behörig i många ämnen utöver Idrott och hälsa.

Savvas kommer att fortsätta att ha Idrott och hälsa under vårterminen.

Prenumererar du på bloggarna?

www.österåker.se/bergsättraskolan

Jag har varit på redaktörsmöte kring vår hemsida. Vi upplever att bloggandet fungerar bra. Vi vet att vi har 72 prenumeranter på Viggens blogg, 75 på årskurs 1, 44 på årskurs 2 och 88 i årskurs 3. Vårt mål är att 100 % av alla hemmen prenumererar på klassernas och fritidshemmets blogg.

Budget 2017

Vi är mycket glada över att politiken höjer elevpengen i förskoleklassen med 7,4 procent, i årskurs 1-3 höjs pengen med 4,4 procent och på fritidshemmet höjs den med 4, 7 procent.

Det är glädjande också att simhallen blir avgiftsfri för barnen till och med 9 år.

Lucia

Vi kommer att fira Lucia den 12 december klockan 8.30. Vi hälsar föräldrarna till barn i årskurs 2 varmt välkomna att se vårt fina Lucia-tåg. Just nu håller de på och tränar. Det låter så vackert.

Julföreställning

Enligt traditionen är det elever i årskurs 3 som håller i en julföreställning. I fler år har vår skola haft julspel i kyrkan. Efter samtal med pedagogerna på skolan väljer vi att ha den på skolan på vårt fina torg i stället. Det har alltid varit mycket knepigt att få skjuts för alla barn till kyrkan och åter till skolan. Förut kunde man boka extra SL buss men den servicen finns inte längre.

Det är härligt att lyssna på denna föreställning då eleverna tränar. Jag lovar att den kommer att bli fin. All personal, våra elever och föräldrar i årskurs 3 hjärtligt välkomna.

Drop in – fika och gemensamt julpyssel

Övrigt är ni alla som har barn i förskoleklasserna eller på fritidshemmet bjudna till drop in – fika med gemensamt julpyssel tisdagen den 20 december klockan 14.30-16.30.

Höstterminens sista arbetsdag

Den 21 december är höstterminens sista arbetsdag. Vi kör enligt schemat men avslutar denna sista skoldag genom att personalen sjunger för våra fina elever på torget strax före klockan 13.

Jag önskar er alla en riktigt skön julledighet! Njut av ledigheten med era barn! Jag passar på att ta semester, åker till Sri Lanka.

God Jul och Gott nytt år!
Önskar Helena med alla medarbetare

PS. Vårterminen startar den onsdagen den 11 januari klockan 8.00.

Redaktör:
Helena Edström

Publicerad:
torsdag 8 december 2016
Senast uppdaterad:
tisdag 7 februari 2017