En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Måltider

De råd och riktlinjer som finns från Livsmedelsverket ligger till grund för vår planering av skolmaten. Matsedeln planeras utifrån tallriksmodellen som är en bra modell för att skapa balans mellan olika livsmedel.

Vecka 33

Torsdag

Kyckling Tandori serveras med basmatiris och mangoyoghurt
Pastasallad med kidneybönor, majs, ärtor och soltorkade tomater serveras med dressing och bröd

Fredag

Husets val
Husets val

Måndag

Chili sin carne serveras med ris och gräddfil
Tabboulleh serveras med hummus

Tisdag

Panerad fisk serveras med kall sås och kokt färskpotatis
Matvetefylld paprika serveras med kokt färskpotatis

Onsdag

Ugnsstekt kycklinglårfilé serveras med rostad potatis, tzatziki
Falafel serveras med rostad potatis och ratatouille

Lunchens näring beräknas och ger 25 till 33 procent av det dagliga energi och näringsinnehållet. En måltid innehåller alltid: potatis/ris/pasta, grönsaker/rotfrukter, kött/fisk/ägg/vegetariskt alternativ, bröd med matfett samt mjölk/vatten.

Maten i mobilen

Du som har en Iphone eller androidtelefon kan ladda ner appen ”Skolmaten” och se matsedeln i mobiltelefonen. Du kan också ta del av matsedeln under "Mer information".

Tillagning

Vi värnar om hälsan och miljön. Vår ambition är att ha en så hög grad av ekologisk och närproducerad mat som möjligt. Det är också viktigt att maten tillagas i ändamålsenliga kök och så nära själva serveringstillfället som möjligt.

Måltidsenheten, som planerar och lagar mat till våra kommunalt drivna skolor, har flera gånger vunnit priser både för maten och för matsalsmiljön.

Specialkost

Vi serverar specialkost till de elever som av medicinska skäl inte kan äta alla slags livsmedel. Läs mer om ansökan om specialkost.

Informera kökspersonalen om ditt barn med specialkost av någon anledning inte ska äta skollunch. Meddela köket senast klockan 08.00 eller lämna ett meddelande på kökets telefonsvarare innan dess. Kontakta kökspersonalen när barnet åter vill ha sin måltid.

Redaktör:
Elisabet Jensen

Sakkunnig:
Eva Nordenhem
Senast uppdaterad:
onsdag 2 december 2015