Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kanalhuset

På Kanalhuset kan du som har en psykisk funktionsnedsättning få meningsfull sysselsättning. Vi finns i Åkersberga centrum och vid Åkers kanal. Vi erbjuder dig en varierande verksamhet som är utformad efter dina önskemål och behov.

Verksamhet och aktivitet

Kanalhuset riktar sig till dig som är över 18 år och har en psykisk funktionsnedsättning. Hos oss kan du välja att delta i olika gruppverksamheter.
Vi har en textilverksamhet där vi väver, broderar, stickar eller syr. Här finns också möjlighet att snickra, måla och göra andra hobbyarbeten. Vi har en hälsogrupp,
en servicegrupp, en skrivarverkstad och en sångkör vid namn ”kanalkören”.

På Kanalhuset driver vi ett café och en bakgrupp där vi tar emot beställningar i mån av tid. Köksgruppen lagar dagens lunch tisdag till och med fredag. Då erbjuds du som är på Kanalhuset under dagen, gratis lunch.

Förutom vår inre kreativa verksamhet är vi engagerade i ett socialt arbetsintegrerat kooperativt företag, en garnbutik som heter ”Kreativa händer på hörnet”. Vi deltar också i ESF-projektet ”Le Mat”, som driver ett Bed & Breakfast-hotell. Vi ordnar friluftsdagar, jul- och påskluncher samt sommarfest.

För närvarande har 75 personer aktiviteter genom Kanalhuset, men vi har möjlighet att ge plats för 115 till 120 personer.

Personal och bemanning

När du börjar på Kanalhuset får du två kontaktpersoner. Tillsammans går ni igenom dina önskemål om vad du vill göra. Ni kartlägger dina styrkor och intressen och vilket stöd du behöver. Personalen har bred kompetens och lång erfarenhet av sitt arbete och utvecklas hela tiden i sin yrkesroll. Det görs genom bland annat utbildningar, kurser och handledning.

På Kanalhuset arbetar åtta personal på hel- och deltid. Vi har en timanställd lärare i ”Skrivarverkstan” och en körledare i ”Kanalkören”.

Kvalitet och värderingar

Kanalhusets värdegrund vilar på att vi ser dig och dina resurser och behov.
Vi erbjuder en lugn, trygg och kreativ miljö där vi bemöter dig med respekt och förståelse. Du kan ta del av våra gemensamma riktlinjer för bemötande under rubriken "Mer information". Vi bjuder in till delaktighet och gemenskap. Ditt mål
kan vara att på sikt komma ut i arbetslivet eller att bryta din isolering och få struktur på vardagen.

Vi följer givetvis Socialstyrelsens regler och föreskrifter om dokumentation. Det innebär bland annat att vi tillsammans med dig upprättar en genomförandeplan. I planen ska det stå vilket stöd du önskar och hur stödet ska utformas och utföras.

Redaktör:
Sofia Nyström

Sakkunnig:
Annie Hedin
Senast uppdaterad:
tisdag 30 april 2019