Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Förtroendevalda

En förtroendevald väljs för att representera sina väljare och sitt parti under en mandatperiod. När du röstar i val till Kommunfullmäktige påverkar du vilka förtroendevalda som ska sitta i Kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige väljer i sin tur vilka förtroendevalda som ska sitta i de olika nämnderna.

Den förtroendevalda företräder sina väljare under den period uppdraget pågår, en så kallad mandatperiod. När du röstar i kommunvalet påverkar du hur mandaten fördelas i Kommunfullmäktige, det vill säga vilka förtroendevalda som får sitta i Kommunfullmäktige. Österåkers kommun har 51 mandat i Kommunfullmäktige. 

Som medborgare har du möjlighet att kontakta dina förtroendevalda i din kommun. Tänk på att din fråga eller ditt ärende blir en allmän handling om den faller under myndighetens eller nämndens verksamhetsområde.

Allmän handling

När du kontaktar dina lokala förtroendevalda är det bra att känna till att din fråga eller ditt ärende blir en allmän handling om den faller under myndighetens eller nämndens verksamhetsområde.

Läs mer om allmän handling.

Sök efter förtroendevalda

I förtroendemannaregistret kan du söka på förtroendevalda, få fram mer information om de förtroendevalda samt se deras kontaktuppgifter. Endast uppgifter som de berörda har samtyckt till publiceras, enligt Personuppgiftslagen (PuL).

Gå till förtroendemannaregistret.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Fredrik Zethraeus

Sakkunnig:
Fredrik Zethraeus
Senast uppdaterad:
onsdag 24 januari 2018