Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Alliansen styr vidare i Österåker 2019–2022

Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna fortsätter att samarbeta i Österåkers kommun under mandatperioden 2019–2022 och får tillsammans en egen majoritet i Kommunfullmäktige.

Tillsammans innehar det borgerliga blocket med Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna 27 av de totalt 51 mandaten i Kommunfullmäktige i Österåker efter valet. Det innebär att de får en egen politisk majoritet.

Kommunfullmäktige består av 51 ledamöter från nio politiska partier. Det är två färre partier än föregående mandatperiod. De partier som fallit bort är Österåkerspartiet, som inte nådde ett tillräckligt högt valresultat, och Skolpartiet, som valde att inte ställa upp i årets val.

Kommunfullmäktige i Österåker efter valet

Parti

Antal
mandat

Moderaterna

18

Arbetarepartiet-Socialdemokraterna

9

Roslagspartiet

5

Sverigedemokraterna

5

Liberalerna

4

Centerpartiet

3

Vänsterpartiet

3

Miljöpartiet de gröna

2

Kristdemokraterna

2

Totalt:

51


Vad händer nu?

Vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 19 november beslutades en ny politisk organisation för Österåkers kommun under mandatperioden 2019–2022. Vid samma möte beslutades också en ny budget för kommunen för 2019.

Läs mer om ny politisk organisation i Österåkers kommun.

Ledamöter och ordföranden i de politiska nämnderna samt ordförande och förste/andre vice ordförande i Kommunstyrelsen beslutas av Kommunfullmäktige den 10 december.

Redaktör:
Fredrik Zethraeus

Sakkunnig:
Fredrik Zethraeus
Publicerad:
onsdag 21 november 2018
Senast uppdaterad:
onsdag 21 november 2018