Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Koll på kommunalråden

I Österåkers kommun arbetar tre kommunalråd. Kommunalråd under mandatperioden 2015-2018 är Michaela Fletcher (M), Mathias Lindow (FP) samt  Ann-Christine Furustrand (S). Här berättar våra kommunalråd mer om sig själva och sitt arbete. Först ut är Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher.

Hej Michaela, beskriv dig själv med tre meningar!

Jag har i grunden en positiv inställning till livet och det jag gör. Jag är vetgirig, nyfiken och orädd. Det krävs att emellanåt kunna hålla en linje även om det blåser, samtidigt som man också måste kunna lägga bort prestige och annat och kunna kompromissa, vilket jag anser att jag är bra på.

Varför är du politiker?

För att jag har en vilja att förbättra för människor. Jag drivs av frågor som rör den enskildes möjligheter till valfrihet och självbestämmande.

Vilka frågor ligger dig varmast om hjärtat?

Kärnverksamheterna, såsom skolan och omsorgen, men på delad första plats mina övergripande ansvarsområden, ekonomi och samhällsplanering

Vad är roligast med ditt jobb?

Att få se resultat och att ingen dag den andra lik. Man lär sig något nytt varje dag. Möjligheten att få möta kommuninvånare och medarbetare är något som verkligen inspirerar.

Vad är svårast med ditt jobb?

Att få tiden att räcka till.

Vilket Österåker vill du ha?

Jag vill se ett tryggt och snyggt Österåker där kommuninvånarna trivs och får valuta för sina skattepengar. Vi ska ha hög kvalitet i kärnverksamheterna i vår kommun. Österåker ska vara förstahandsvalet bland skärgårdskommuner för människor som ska flytta till eller inom regionen.


Onsdag den 28 januari läser du mer om Mathias Lindow.


Vad är ett kommunalråd?

Kommunalråd är politiskt valda ledare för kommunens verksamhet. De representerar den politiska majoriteten i Kommunfullmäktige. För att skapa insyn finns också ett kommunalråd i opposition.

Redaktör:
Catharina Rissel

Sakkunnig:
Fredrik Zethraeus
Publicerad:
måndag 26 januari 2015
Senast uppdaterad:
måndag 26 januari 2015