Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Mer aktiviteter för seniorer och anhöriga

Kommunens budget för 2017 innebär att seniorer nu erbjuds aktiviteter under veckans alla dagar. Samtidigt förstärks budgeten för daglig verksamhet för personer över 67 år, samt anhöriga.

Genom en extra satsning på 500 000 kronor i kommunens budget år 2017 får du som är senior nu möjlighet till aktiviteter även på helgerna på kommunens fyra träffpunkter. Träffpunkterna finns på kommunens trygghetsboenden Fyren, Görjansgården, Solgården och Solhälla. Hit kan du som är både äldre och yngre pensionär komma för att delta i olika aktiviteter som medicinsk yoga, Qigong, boule, gympa, bingo, dans och musikunderhållning med mera.

– Det är viktigt att det finns träffpunkter dit seniorer kan gå till för gemenskap och fysisk aktivitet. Jag tycker det är självklart att seniorer ska ha tillgång till aktiviteter även på helger vilket vi nu gör möjligt, säger Mikael Ottosson (KD), Vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Information om aktuella aktiviteter på träffpunkterna hittar du på Information Österåker i Åkersberga och på Ljusterö, samt på kommunens webbplats. På webbplatsen kan du just nu också fylla i en enkät för att berätta vilka aktiviteter du tycker bör arrangeras.

Satsning på anhöriga

Under 2017 satsar kommunen också 400 000 kronor extra på aktiviteter för dig som stödjer närstående som är sjuka eller har funktionsnedsättning Med aktiviteterna hoppas kommunen att fler anhöriga ska få tid över till sig själva.

– Personer som stödjer närstående behöver få möjlighet till egentid. Aktiviteterna som anhörigstödet erbjuder innebär också tillfälle att träffa andra i samma situation, berättar anhörigkonsulent Annette Lannebjer.

Budgeten för 2017 tillför också medel till personlig assistans enligt LSS, samt medel för att genom verksamhetsuppföljningar säkerställa hög kvalitet och nöjdhet hos hemtjänstkunder. Ytterligare 400 000 kronor satsas även på daglig verksamhet för dig som är över 67 år.

Redaktör:
Anna Dalin

Publicerad:
onsdag 25 januari 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 25 januari 2017