Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ögonblicket: Enebackens äldreboende, fredag 15.35

– Vet du att jag älskar dig, säger Monica Bengtsson och klappar bordercollien Iver, 9 år, på huvudet. Han är så otroligt go och ger så mycket. Det är så härligt när han kommer på besök.

På HSB Enebackens äldreboende ska alla boende få tillfälle till möten med djur. Här får alla anställda som vill ta med sig sina hundar till jobbet förutsatt att de klarar lämplighetstestet. Fördelarna är många. Forskning visar att djur gör oss både gladare och minskar stress och nedstämdhet.

Christina Johnsson Schön är arbetsterapeut och matte till Iver som glatt hänger med på det mesta, även dansen på fredagarna där hela tre hundar deltog i dag.

– Han är helt underbar när han dansar och tittar på matte med så kärleksfulla ögon, säger Monica Bengtsson som flyttade till Enebacken i våras.

Hon har haft hund sedan hon var barn och menar att det finns inget som gör människor så otroligt glada som att få ett djur att klappa och kela med.

– Jag kan känna mig förvirrad, men när jag klappar Iver går tankarna åt rätt håll. Det är skönt att ha någon att småprata med. Dessutom gillar Iver att pussas också, han är så söt!

Texten är hämtad från Magasin Österåker, nr 4/2016
Text: Karin Wandrell
Foto: Linda Prieditis

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
torsdag 22 december 2016
Senast uppdaterad:
torsdag 22 december 2016