Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nationella anhörigveckan 2016

Den nationella anhörigveckan äger rum i början av oktober och vänder sig till dig som vårdar eller stödjer en närstående som är långvarigt sjuk, är äldre eller har funktionsnedsättning.

Mellan den 3-7 oktober är nationella anhörigveckan. Under veckan sker en rad föreläsningar som vänder sig till dig som är anhörig till en sjuk eller funktionsnedsatt närstående.

Alla föreläsningarna är gratis och du behöver inte göra en föranmälan. Välkommen!

Anhörigveckan arrangeras av Anhörigstöd i Österåkers kommun. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.

3 oktober klockan 14.00 - 16.00

Föreläsning: ”Bemötande vid Demens”
Träffpunkt Fyren, Stationsgränd 18. Vi bjuder på fika!

Susanne Fäldt, demenssjuksköterska, föreläser om bemötande i olika vardagssituationer som kan underlätta när man har en närstående med demenssjukdom.

4 oktober klockan 18.00 - 20.00

Föreläsning: ”Barn som anhöriga”
Biblioteket Åkersberga Centrum

Monika Nyström, förskolelärare och mamma föreläser om ”Barn som anhöriga” Hon talar om hur det är att vara ett litet barn och anhörig till en sjuk förälder. Om hur det känns att se den person som är den allra viktigaste tryggheten, förändras och bli allt sjukare.

5 oktober klockan 13.00 - 15.00

Föreläsning: ”Hur ska man orka”
Lokal Trälhavet i Folkets hus i Åkersberga, Stationsgränd 10.

Genom sin föreläsning vill prästen och föreläsaren Lars Björklund sprida hopp och mod till anhöriga att våga be om hjälp. För det är faktiskt helt okej att inte orka.

6 oktober klockan 14.00 – 16.00

Föreläsning: ”Livsstil och hälsa”
Biblioteket Åkersberga Centrum

Maj-Lis Hellenius, professor och överläkare. Föreläsningen handlar om hur man själv kan påverka sin framtid genom ett sunt leverne. Maj-Lis har ett positivt förhållningssätt hur vi alla kan må bättre.

Redaktör:
David Wallner

Sakkunnig:
Annette Lannebjer
Publicerad:
torsdag 15 september 2016
Senast uppdaterad:
tisdag 20 september 2016