Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Korttidsplatser flyttas till Muskötvägen 25

Platserna på korttidsboendet i Alceahuset kommer att flyttas till Förenade Cares nybyggda lokaler på Muskötvägen 25. En orsak är att det har varit svårt för kommunen att rekrytera sjuksköterskor, inte minst till sommaren och semesterperioden.

Österåkers kommun har skrivit avtal med Förenade Care om att överta korttidsverksamheten från den första juli 2016 och nio månader framåt. Genom avtalet har Österåkers kommun försäkrat sig om tillgången till korttidsplatser samtidigt som upphandling av ny korttidsverksamhet pågår. Vid behov kan avtalet med Förenade Care förlängas.

Majoriteten av medarbetarna på korttidsenheten har tackat ja till anställningserbjudande från Förenade Care. Det innebär att dessa medarbetare kommer att följa med till Muskötvägen 25 tillsammans med vårdtagarna´.

- Det är glädjande att vi har hittat en lösning på ett akut problem och nu kan säkerställa att vårdtagarna får det stöd som de behöver under den period som upphandlingen av ny utförare för korttidsverksamheten pågår. Det är också en stor trygghet för alla att majoriteten av medarbetarna valt att tacka ja till Förenade Cares anställningserbjudande vilket löser bemanningsbehovet, säger Mikael Ottosson (KD), Vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Vård- och omsorgsnämnden beslutade i praktiken redan under 2015 att inte fortsätta med korttidsplatserna i Alceahuset. Frågan om en tidigare flytt aktualiserades i februari 2016. Personal har informerats om situationen genom veckovisa möten.

Redaktör:
David Wallner

Publicerad:
måndag 30 maj 2016
Senast uppdaterad:
måndag 30 maj 2016