Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nya trygghetslarm

Under våren har kunder med biståndsbedömda trygghetslarm fått nya larm med den senaste tekniken. Nu kan larmansvariga följa larmets gång, från att kunden trycker på knappen tills det att personal kallats till platsen. Det innebär att det har blivit mycket lättare att snabbt felsöka och åtgärda fel.

I och med att det analoga telefonnätet har börjat monteras ned digitaliseras de biståndsbedömda trygghetslarmen i Sverige, efter ett beslut av Regeringen. Totalt är det 750 personer i Österåkers kommun som har fått nya larm under våren. Kunderna behöver nu inte längre ha tillgång till fast telefoni eller stå för ett eget SIM-kort. De nya larmen är anslutna till tre olika mobiloperatörer. Det innebär att larmet kan växla över till en ny operatör om den första operatörens mast tillfälligt skulle ligga nere.

Larmansvariga kan även följa hela larmkedjan via webben och se när kunden trycker på knappen, när larmcentralen svarar och personal skickas till platsen. Det bidrar till en helhetssyn på larmkedjan som inte har funnits tidigare.
– Nu har vi en överblick över hela larmkedjan och har fått mycket lättare att felsöka och snabbt åtgärda olika fel, säger Helen Pihl, verksamhetsledare äldreomsorg.

Redaktör:
Linnea Åslund

Sakkunnig:
Helen Pihl
Publicerad:
måndag 6 juli 2015
Senast uppdaterad:
måndag 6 juli 2015