Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

"En annan del av verkligheten"

På vår nya blogg "En annan del av verkligheten" kan du följa Tove Erikssons vardag som platschef på Täljövikens evakueringsboende.

På Täljövikens evakueringsboende tar Österåkers kommun emot 155 flyktingar som får tak över huvudet, mat och tillgång till toalett och dusch medan deras asylansökningar registreras. För flyktingarna är Österåker ett stopp på vägen till ett asylboende. Många är trötta och utmattade efter en lång och påfrestande flykt. Tanken är att de ska stanna i högst sju dagar, men det kan bli längre.

Tove Eriksson är verksamhetschef för vård och omsorg i Österåkers kommun. Nu är hon också platschef på Täljövikens evakueringsboende. Boendet bemannas med personal från Österåkers kommun och volontärer genom Frivilliga resursgruppen, FRG.

På bloggen får vi följa Tove och hennes arbete som platschef på Täljövikens evakueringsboende.

– Vi läser om krisen i Sverige och flyktingströmmen och terrorattackerna i Paris. Här möter vi människorna bakom rubrikerna. Barnen, kvinnorna och männen som vandrat genom Europa. Och vi vill bjuda in just dig att ta del av vår vardag. Vår och väldigt många andras just nu, idag. I Sverige, säger Tove Eriksson.

Till bloggen

Vill du hjälpa flyktingar?

Just nu söker vi volontärer till Täljövikens evakueringsboende. Kontakta volontarbemanning.taljoviken@osteraker.se för mer information. Vill du skänka saker har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot bidrag löpande. Vi informerar på vår webbplats samt vår Facebook- och Twittersida när behov finns.

Redaktör:
Helena Cronberg

Publicerad:
fredag 18 december 2015
Senast uppdaterad:
onsdag 27 januari 2016