Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Jobba hos oss

Österåker, tre mil nordost om Stockholm, är en skärgårdskommun i stark tillväxt och utveckling. Det unika natursköna läget med närhet till såväl storstad som världen genom flygplatsen Arlanda attraherar.

Kommunens drygt 43000 invånare ökar stadigt. Befolkningen är ung och nyföretagandet hör till det starkaste i landet. Här finns drygt 6000 registrerade företag och arbetslösheten är mycket låg.

Många nya bostäder byggs i såväl tätort som landsbygd och skärgård. Centralorten Åkersberga utvecklas från förort till modern havsnära stad.

I Österåkers kommun arbetar 2000 personer mot högt ställda mål såsom; bästa skolan i länet, högkvalitativ omsorg för äldre och funktionshindrade, professionell kommunal service och gott bemötande, ekonomi i balans och en trygg miljö. Visionen är att år 2020 vara länets mest attraktiva skärgårdskommun - en skärgårdskommun i världsklass.

Österåker samarbetar med andra kommuner i nordostregionen för att möta den ökade tillväxten. Det finns en gemensam vision att skapa 50000 nya arbetstillfällen i nordostregionen till år 2040.

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Sakkunnig:
Ida Karlsson
Senast uppdaterad:
fredag 27 oktober 2017