Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Arbeta

I Österåker, med tätorten Åkersberga, finns många småföretag, främst inom handel, service och hantverk. En stark entreprenörsanda råder och varje år startar 400 nya företag sin verksamhet i kommunen. Idag finns 6600 registrerade företag här.

Österåker, med huvudorten Åkersberga, är en del av Stockholmsregionens arbetsmarknad och en av de kommuner i Sverige med lägst arbetslöshet. Runt 80 procent av Österåkersborna arbetar, 50 procent arbetspendlar dagligen till andra delar av regionen och 10 procent pendlar hit varje dag.

Att starta eget i Österåker

Österåkers kommun arbetar för att skapa goda förutsättningar och en bra grund för entreprenörer att stå på. Alla som funderar på att starta eget företag kan få kostnadsfri rådgivning. En gång per år arrangeras en träff för nya företagare i Österåker. Möten hålls också för företagare som vill knyta nya kontakter.

Söka arbete

Söker du arbete så ska du i första hand vända dig till Arbetsförmedlingen. Där anmäler du dig som arbetssökande. Du hittar också tips och råd om hur du skriver ditt personliga brev och meritförteckning. Arbetsförmedlingen annonserar ut lediga jobb via Platsbanken.

Jobba i Österåkers kommun

Österåkers kommun är den största arbetsgivaren i Österåker med 2000 anställda. De flesta arbetar inom skola, barnomsorg, vård och omsorg. Lediga jobb annonseras här på kommunens webbplats.

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Sakkunnig:
Kristina Eineborg
Senast uppdaterad:
fredag 27 oktober 2017