Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Flytta till Österåker

År 2020 ska Österåker vara länets mest attraktiva skärgårdskommun som flest väljer att flytta till, bo och verka i, starta företag i samt besöka. En skärgårdskommun i världsklass.

Det är den vision för Österåkers utveckling som Kommunfullmäktige har beslutat om. Men redan nu är Österåker en eftertraktad skärgårdskommun. Kommunen växer med cirka 400 personer per år och har idag cirka 43 000 invånare. Befolkningen i Österåker är ung med en medelålder på 39 år och nyföretagandet är starkt.

Skärgårdskommunen

Skärgården är Österåkers främsta tillgång. Den attraherar inflyttare, företagare och turister. Här finns 1 100 öar och kustlinjen är 93 mil lång. Sommartid växer kommunen till över 80 000 personer genom fritidsboende och besökare.

Till Österåker flyttar många främst för den fantastiska naturen, bomiljön och det rika fritidslivet. I framtiden ska Österåker associeras med den kommun i Stockholms län som har det rikaste fritidslivet i skärgårdsmiljö.

Men även närheten till huvudstaden och världen genom flygplatsen Arlanda attraherar, liksom Stockholms universitet och Kungliga Tekniska Högskola som ligger intill Roslagsbanan. Med bil tar det runt 30 minuter att nå Stockholm city från centralorten Åkersberga. Med tåg ett par minuter extra.

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Senast uppdaterad:
torsdag 13 april 2017