Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Flytta till Österåker

År 2020 ska Österåker vara länets mest attraktiva skärgårdskommun som flest väljer att flytta till, bo och verka i, starta företag i samt besöka. En skärgårdskommun i världsklass.

Det är den vision för Österåkers utveckling som Kommunfullmäktige har beslutat om. Men redan nu är Österåker en eftertraktad skärgårdskommun. Kommunen växer idag med cirka 400 personer per år. 2012 passerade kommunen 40 000 invånare och enligt prognoser beräknas denna siffra ha ökat till 44 000 år 2020. Befolkningen i Österåker är ung med en medelålder på 39 år och nyföretagandet är starkt.

Skärgårdskommunen

Skärgården är Österåkers främsta tillgång. Den attraherar inflyttare, företagare och turister. Här finns 1 100 öar och kustlinjen är 93 mil lång. Sommartid växer kommunen till uppåt 80 000 personer genom fritidsboende och besökare.

Till Österåker flyttar många främst för den fantastiska naturen, bomiljön och det rika fritidslivet. I framtiden ska Österåker associeras med den kommun i Stockholms län som har det rikaste fritidslivet i skärgårdsmiljö

Men även närheten till huvudstaden och världen genom flygplatsen Arlanda attraherar, liksom Stockholms universitet och Kungliga Tekniska Högskola som ligger intill Roslagsbanan. Med bil tar det runt 30 minuter att nå Stockholm city från centralorten Åkersberga. Med tåg ett par minuter extra.

Redaktör:
Yvonne Odervång

Senast uppdaterad:
tisdag 8 november 2016