Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Flytta till Österåker

År 2020 ska Österåker vara länets mest attraktiva skärgårdskommun som flest väljer att flytta till, bo och verka i, starta företag i samt besöka. En skärgårdskommun i världsklass.

Det är den vision för Österåkers utveckling som Kommunfullmäktige har beslutat om. Men redan nu är Österåker en eftertraktad skärgårdskommun. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 43000 invånare. Befolkningen i Österåker är ung med en medelålder på 39 år och nyföretagandet är starkt.

Skärgårdskommunen

Skärgården är Österåkers främsta tillgång. Den attraherar inflyttare, företagare och turister. Här finns 1100 öar och kustlinjen är 93 mil lång. Ljusterö är den största ön i kommunen. Sommartid växer kommunen till över 80000 personer genom fritidsboende och besökare.

Till Österåker flyttar många främst för den fantastiska naturen, bomiljön och det rika fritidslivet. I framtiden ska Österåker associeras med den kommun i Stockholms län som har det rikaste fritidslivet i skärgårdsmiljö.

Närhet till Stockholm

Men även närheten till huvudstaden och världen genom flygplatsen Arlanda attraherar, liksom Stockholms universitet och Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, som ligger intill Roslagsbanan. Med bil tar det runt 30 minuter att nå Stockholms city från centralorten Åkersberga. Med tåg ett par minuter extra. Roslagsbanan har sex stationer i Österåker; Rydbo, Täljö, Åkers-Runö, Åkersberga, Tunagård och Österskär.

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Senast uppdaterad:
måndag 17 juli 2017