Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Polisen öppnar områdeskontor i Åkersberga centrum i samarbete med Österåkers kommun

Vid trappuppgången till Österåkers bibliotek finns polisens områdeskontor på tisdagar.

Polisen öppnar ett områdeskontor i Åkersberga centrum för att öka dialogen med kommuninvånarna. Här finns också möjlighet att träffa representanter från Österåkers kommuns trygghetsarbete Trygg i Österåker.

Områdeskontoret ligger vid trappuppgången till Österåkers bibliotek i Åkersberga centrum. Det är öppet på tisdagar klockan 16-18 då poliser finns på plats för att ta emot tips och synpunkter.

– Områdeskontoret är en mötesplats mellan polis och allmänhet, ett sätt för oss att bli mer synliga och tillgängliga. Det går bra att komma till oss med funderingar, synpunkter och tips och vi har även möjlighet att prata ostört i en närliggande lokal med de som önskar, säger Mattias Tillberg, kommunpolis i Österåker.

Österåkers kommuns trygghetsarbete, Trygg i Österåker, finns vid olika tillfällen också på plats i områdeskontoret för dialog.

– Österåkers kommun arbetar nära polisen i trygghetssatsningar som ger resultat. Genom det nya områdeskontoret i Åkersberga centrum skapas bättre service och fler möjligheter till dialog mellan polisen, kommunen och kommuninvånarna, säger Michaela Fletcher(M), Kommunstyrelsens ordförande.

Områdeskontoret hanterar inte anmälningar eller passärenden. Dessa hänvisas till polisen.se, 114 14 samt till Täbys poliskontor som är öppet måndag och onsdag klockan 8-19, samt tisdag, torsdag och fredag klockan 8-16.

Invigning av polisens områdeskontor

Tisdagen den 19 september klockan 16 invigs polisens områdeskontor i Åkersberga centrum. På plats är Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher(M), kommunpolis Mattias Tillberg och trygghetssamordnare Lena Brodin. Välkommen!

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Publicerad:
torsdag 14 september 2017
Senast uppdaterad:
torsdag 14 september 2017