Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers kommun erbjuder stöd och samtal med anledning av knivskärning i Åkersberga centrum 15 mars

Två personer knivskars i Åkersberga centrum under onsdagskvällen den 15 mars. Med anledning av detta har Österåkers kommun satt in särskilt stöd för personer som är berörda av händelsen. Trygg i Österåker fanns också tillsammans med polis på plats vid olika tider i Åkersberga centrum torsdag och fredag 16-17 mars.

Knivskärningen inträffade runt klockan 21.30 under onsdagskvällen. De skadade fördes till sjukhus och polis sökte under natten efter gärningspersoner. Väktare och socialjour anlände snabbt och vid 23-tiden var det lugnt på platsen. Polisen fortsätter att utreda brottet. Polisen har inte bekräftat att skottlossning har ägt rum.

Då de skadade var ungdomar, informerade Österåkers kommun rektorer på samtliga högstadie- och gymnasieskolor i kommunen om händelsen. Kommunen har satt in särskilda resurser för personer som är direkt berörda och behöver prata. Ring 08- 540 810 00 och be att få bli kopplad till socialförvaltningen.

Kommunens trygghetsinsats Trygg i Österåker tillsammans med polisen fanns på plats i Åkersberga centrum dagarna efter händelsen.

Kommunen förstärkte också väktarinsatserna.

För övrig information kring händelsen hänvisar vi till Polisens informationskanaler.

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
torsdag 16 mars 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 29 mars 2017