Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Få flyttar från Österåker

Att Österåker är en kommun som växer känner nog de flesta till. Många väljer att flytta till vår storstadsnära skärgårdskommun. Statistik från Statistiska centralbyrån visar att Österåker dessutom har den tredje lägsta siffran i länet gällande hur många som väljer att flytta från kommunen.

Inflyttningen till Österåker uppgick till drygt 7,3 procent under 2016, samtidigt som 5 procent av Österåkersborna flyttade från kommunen.

Det innebär att Österåkers kommun har den tredje lägsta utflyttningssiffran av samtliga kommuner i länet och den fjärde högsta nettoinflyttningen (skillnaden mellan antalet personer som flyttar in, respektive ut från kommunen).

- Detta är siffror som bekräftar att vi är en attraktiv tillväxtkommun. Vårt geografiska läge i kombination med attraktiva bostäder, bra skolor och omsorg, möjlighet till rekreation och en attraktiv skattenivå är några av de faktorer som bidrar, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Antalet invånare ökar

Lägst var utflyttningen från Stockholms stad med 2,5 procent, följt av Norrtälje kommun med 4,4 procent.

Den 31 december 2016 uppgick befolkningen i Österåkers kommun till 43 293 personer, vilket är en ökning med 1 163 personer jämfört med föregående årsskifte.

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Publicerad:
fredag 12 maj 2017
Senast uppdaterad:
fredag 12 maj 2017