Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nytt Magasin Österåker ute

Just nu delas marsnumret av Magasin Österåker ut till samtliga hushåll och företag i Österåker.

I årets första nummer möter vi den kommunala hemtjänsten på Ljusterö och de kringliggande öarna där personalen tar sig fram till kunderna med svävare och fyrhjuling när det krävs.

Ett vanligare sätt att att ta sig fram i kommunen är annars att cykla. När vårsolen värmer bort den sista kylan inleds cykelsäsongen på riktigt. Entusiasten Andreas Derblom tycker till om cykling i Österåker och trafikplanerare Johan Bergqvist berättar om förbättringar som är på gång under 2016.

Vi träffar också Tove Eriksson, platschef på Täljövikens evakueringsboende, som berättar mer om verksamheten där. Och så möter vi ett glatt gäng femåringar på Skogsbackens förskola som leker programmering med hjälp av bi-robotar, bland mycket annat.

Om Magasin Österåker

I Magasin Österåker skriver vi om intressanta personer och miljöer, vi följer med in i kommunens verksamheter och reser såväl framåt som bakåt i tiden. Kommunens magasin kommer ut fyra gånger per år; vår, sommar, höst och vinter. Den delas ut till alla hushåll och företag i Österåker.

Magasin Österåker finns att hämta i Alceahusets huvudentré och på Österåkers bibliotek i Åkersberga. Den distribueras också som taltidning. Vid utebliven tidning eller för beställning av taltidning, e-posta redaktionen@osteraker.se. Hör också gärna av dig till oss med ris, ros eller tips!


Redaktör:
Åsa Drakenberg

Publicerad:
måndag 7 mars 2016
Senast uppdaterad:
onsdag 21 december 2016