Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nytt Magasin Österåker ute

Just nu delas sommarnumret av Magasin Österåker ut till samtliga hushåll och företag i Österåker.

I det här numret beger vi oss ut i skärgården och träffar Lise-Lotte och Thomas Johansson som driver Äpplarö Gård. För Magasin Österåker berättar de om varför de valde att lämna storstadslivet för att driva skärgårdsjordbruk.

På Finnhamn träffar vi Katarina och Michael Vinell som driver Finnhamns vandrarhem, krog, sommarbutik, stugby och båtplatserna. De berättar om utmaningar som företagare i skärgården kan ställas inför och varför det är så viktigt att tänka utanför boxen.

Vi möter också fältarbetarna Agnes Sturmhöwel och Jerry Wallen, vars uppgift är att förebygga sociala problem och arbeta för att ungdomarna i Österåker ska ha en aktiv och meningsfull fritid, ungdomarna bakom prisvinnande företaget The Breakfast Bag samt popgruppen Eskobar som sålt en halv miljon skivor och har sin uppväxt i Åkersberga att tacka för musikkarriären. Vi kikar på sommarens stora kulturutbud på hemmaplan och så följer vi med på bröllop i Margretelund!

Med detta nummer följer också broschyren Året i korthet, som sammanfattar Österåkers kommuns viktigaste händelser under 2015 och vad skattepengarna gick till.

Mer information om samt en pdf-version av Magasin Österåker hittar du via länkarna till höger.


Om Magasin Österåker

I Magasin Österåker skriver vi om intressanta personer och miljöer, vi följer med in i kommunens verksamheter och reser såväl framåt som bakåt i tiden. Kommunens magasin kommer ut fyra gånger per år; vår, sommar, höst och vinter. Den delas ut till alla hushåll och företag i Österåker.

Magasin Österåker finns att hämta i Alceahusets huvudentré och på Österåkers bibliotek i Åkersberga. Den distribueras också som taltidning. Vid utebliven tidning eller för beställning av taltidning, e-posta redaktionen@osteraker.se. Hör också gärna av dig till oss med ris, ros eller tips!


Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
onsdag 15 juni 2016
Senast uppdaterad:
onsdag 2 november 2016